Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

22 feb

1,2 Quadri - Future Proof Enterpreneurship

Inschrijven

 

programma

10u30 – 11u00: Koffie en Onthaal
11u00 – 11u05: Verwelkoming door directeur Onderzoek & Dienstverlening, Ria Bollen
11u05 – 12u00: Plenaire sessie: Future Proof Entrepreneurship
                                                 Omar Mohout, Antwerp Management School
12u00 – 14u00: Netwerklunch met vrijblijvend subsidieadvies door Innovatiecentrum Vlaams-Brabant i.s.m. Projectbureau UCLL; ook mogelijkheid tot deelname aan speeddate.

 

future Proof Entrepreneurship

Ondernemerschap speelt een sleutelrol in een dynamische economie -zoals in Vlaanderen- en is verantwoordelijk voor jobs, innovatieve producten en diensten en zelfs nieuwe markten.  Technologie startups zorgen er voor dat onderzoek en innovatie omgezet worden in socio-economische en dus ook maatschappelijke meerwaarde. Of we nu willen of niet, je kunt niet meer om startups heen, ze zijn met voorsprong de kenmerkende bedrijfsvorm van dit tijdperk van smartphones en tablets geworden en het geprefereerde bedrijfsmodel voor would be ondernemers. In deze sessie gaan we dieper in op het Belgische startup ecosysteem met aandacht voor interessante trends in de gezondheidszorg en de educatieve sector.
Locatie: Campus Proximus, Aula D180

 

Bibliografie Omar Mohout

Omar Mohout, Entrepreneurial Fellow bij Sirris en een voormalige technologieondernemer, is een veel gepubliceerd technologieauteur, C-niveau adviseur van groeibedrijven en Professor Ondernemerschap bij Antwerp Management School, UA, Solvay en ULB. Hij is auteur van 'Lean Pricing', 'Het Belgische Startup Landschap', 'Crowdfunding in België' en de populaire 'Startup Master Class’ serie.
Mohout is columnist voor VentureBeat, SaaScribe ,Data News, Bloovi, StartUs en academische coauteur voor de Europese Startup Monitor.
Hij is covoorzitter van de Circle of Growth, Community host voor Corporate Venturing Europe, organisator van de Growth Hacking Meetup, medeoprichter van de #BeTech Community en onderzoeker naar Europese scaleup ecosystemen.
Hij is actief lid van de Raad van Bestuur van Startups.be en de hoge groeibedrijven Aproplan en Teamleader.
Mohout is de Voorzitter van de Valorisatieraad van VITO, een technologieonderzoeksinstituut in de domeinen van CleanTech en duurzaamheid; Voorzitter van BeCentral, het nieuwe focaal punt voor alles rond digitaal in België; Adviesraad lid van het Euronext TechShare programma en lid van de adviesraad voor de Digitale Transformatie en Internet of Things conferenties.
Hij is ook mentor bij Nexxworks, Founder Institute, imec.iStart, IdeaLabs, Startathlon, Startit @KBC, Virtuology Academy, Flanders DC; Belgische Ambassadeur van het World Startup Report,  Ambassadeur voor MIT Innovators Under 35 Europe en Belgische Ambassadeur voor UBI Global.

 

Onthaal en lunch

Locatie: Campus Proximus, D070

 

Inschrijven

 

 

Deel deze activiteit: 

Praktische info

22 feb 2018
10:30 uur - 14:00 uur
UCLL - Campus Proximus
Geldenaaksebaan 355
3001 Heverlee
België

Contactpersoon

Cindy Casteels
016 375 714