Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

24 feb

Generation Food Forum: De toekomst van voeding door de ogen van pioniers

Opgelet, deze activiteit is reeds afgelopen.

Generation Food is terug en laat twee inspirerende pioniers in de transitie naar een duurzaam voedselsysteem aan het woord op maandag 24/02.

Wat is ondernemen in duurzame voeding, en hoe doe je dat precies? Wat zijn de uitdagingen bij de opstart en wat zijn de mogelijkheden? Voor deze en andere vragen laten we twee ondernemingen (Kopje Zwam en een landbouwbedrijf in Boutersem) aan het woord. Aan de hand van hun eigen ervaringen leggen ze uit welke weg ze hebben afgelegd en wat ze ervan hebben geleerd. Daarna kom je te weten wat de verschillende opties zijn voor starters in de voedingssector.

PROGRAMMA

18u30 Ontvangst

19u00 Intro Generation Food

19u10 Getuigenis van twee ondernemers:

  1. Daniël Cromphout van Kopjezwam : een andere weg om te groeien!

5 jaar geleden dachten een aantal vrienden na over wat je allemaal kan doen met koffiegruis. Vandaag produceert Kopjezwam oesterzwammen, micro-groenten en een fantastische zwamburger! We zijn nu klaar voor de grote stap en dit volledig trouw aan de principes: circulair, lokaal en sociaal.

  1. Kobe Ruell runt samen met zijn partner een landbouwbedrijf in Boutersem: dichtbij bruisend Leuven en toch rustig op het platteland. Sinds een klein jaar doet het koppel aan natuurinclusieve landbouw: een vorm van duurzame landbouw waarin je voedsel produceert binnen de grenzen van natuur, milieu en omgeving. Winst voor boer en maatschappij, dus!  Sins 2018 prijkt zijn foto op de pakjes Tiense Suiker.

20u00 Voorstelling StartMinds en StartMinds-partners.

20u20 Voorstelling Le(J)On en de wedstrijd.

20u30 Opening Hugging Point en hapje/drankje in Hugging Point.

 

LOCATIE

UCLL Campus Proximus, Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee

 

DATUM

Maandag 24/02

 

INSCHRIJVEN

Verplicht (gratis voor studenten, vrije bijdrage voor niet-studenten):

Inschrijvingsformulier

 

 

Praktische info

24 feb 2020
18:30 uur - 21:30 uur
Campus Proximus
Geldenaaksebaan 335
3001 Heverlee
België