Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

10 nov

From global citizen to global teacher #2

Op vrijdag 10 november organiseert Move Across Borders een tweede editie van het congres 'From Global Citizen to Global Teacher in het Cultuurcentrum Hasselt.

De Sustainable Development Goals van de UN vormen hierbij het richtsnoer. Het uitsluiten van armoede, de zorg voor kwaliteitsonderwijs, het gaan voor eerlijk werk en economische groei, de ongelijkheid verminderen en de bekommernis om vrede, veiligheid en sterke publieke diensten zijn de centrale thema’s van de dag. 

We willen leerkrachten en partners in onderwijs en welzijn inspireren, motiveren en informeren over het belang van professionals met een brede en constructieve kijk op de wereld. Werken aan de samenleving van morgen betekent geloven in de groeikansen van alle kinderen.

Michèle Dexters, An Dumoulin, Hilde Kuijpers, Katrien Melotte, Kathleen Vanderstraeten, Jessie Vos - Team Move Across Borders

 

​PROGRAMMA

Vanaf  9 uur zorgt Marc Vandewalle (algemeen directeur UCLL)  voor een warme verwelkoming in het Cultuurcentrum Hasselt.

Voormiddag

Noël Slangen en het duo Kristel Verbeke en Bruno Vanobbergen nemen het woord in inspirerende keynotes.

Namiddag

Ides Nicaise (onderzoeksleider HIVA en hoofddocent aan KULeuven),  Rik Pinxten (professor emeritus culturele antropologie aan de UGent) en Dirk De Pover van Childfocus laten hun licht schijnen op actuele thema’s.

Organisaties als het VVOB, Kleur bekennen, TAO en Unicef Vlaanderen zorgen voor een interactief aanbod in de workshops en gespreksrondes. 

 

Doelgroep

  • leraren basis en secundair onderwijs, directies, pedagogisch begeleiders, beleidsmakers, lerarenopleidingen ...
  • medewerkers uit de welzijnssector
  • studenten van de groep lerarenopleiding en welzijn

 

De voorinschrijvingen zijn nog steeds geopend. De definitieve inschrijving wordt opengesteld vanaf 2 oktober 2017, bij de bekendmaking van het gedetailleerde programma.

 

Sfeerreportage congres #1

 

Pre-registration

Deel deze activiteit: 

Praktische info

10 nov 2017
8:30 uur - 17:00 uur
Cultureel Centrum Hasselt
Campus Oude Luikerbaan (workshops)

Contactpersoon

Team Move Across Borders