Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

10 nov

From global citizen to global teacher #2

Opgelet, deze activiteit is reeds afgelopen.

​PROGRAMMA

Om 9 uur (stipt) zorgt Marc Vandewalle (algemeen directeur UCLL)  voor een warme verwelkoming in het Cultuurcentrum Hasselt. Wil je zeker op tijd zijn en vooraf nog een koffietje drinken? Dat kan vanaf 8.30 uur.

Voormiddag
Noël Slangen brengt een eerste inspirerende keynote. Kristel Verbeke en Bruno Vanobbergen volgen met een keynote over “Wereldleraarschap vanuit een kinderrechtenbril”.

Namiddag
Ides Nicaise (onderzoeksleider HIVA en hoofddocent aan KULeuven),  Rik Pinxten (professor emeritus culturele antropologie aan de UGent) en Dirk Depover van Childfocus laten hun licht schijnen op actuele thema’s. Organisaties als het VVOB, Kleur bekennen, TAO en Unicef Vlaanderen zorgen voor een interactief aanbod in de workshops en gespreksrondes.  Bekijk het volledige aanbod van workshops en lezingen.

 

Tip: workshop van Katleen Heussen (TAO)

Welke drempels liggen er aan de schoolpoort voor kinderen in kansarmoede? Hoe kunnen we als onderwijs de kansen van alle kinderen vergroten? Samen met een ervaringsdeskundige in armoede wordt stilgestaan bij ons onderwijs dat op het eerste zicht heel toegankelijk lijkt te zijn. Helaas blijkt dit niet toegankelijk te zijn voor elk kind. 

 

Smaakmaker Majd Khalifeh

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor het congres kan via mail naar moveacrossborders [at] ucll.be.

LOCATIE en parking

Campus Hasselt ligt op wandelafstand van het Cultuurcentrum. Indien je het volledige programma volgt en met de auto komt, blijf je best geparkeerd aan het Cultuurcentrum.

 

Doelgroep

  • leraren basis en secundair onderwijs, directies, pedagogisch begeleiders, beleidsmakers, lerarenopleidingen ...
  • medewerkers uit de welzijnssector
  • studenten van de groep lerarenopleiding en welzijn

 

Sfeerreportage congres #1

 

Praktische info

10 nov 2017
8:30 uur - 17:00 uur

10,00 euro voor studenten - 45,00 euro voor professionals

Cultuurcentrum Hasselt (voormiddag)
Campus Oude Luikerbaan (namiddag)

Contactpersoon

Team Move Across Borders