Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

12 okt

from global citizen to global teacher #3

Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseert Move Across Borders de derde editie van het congres From Global Citizen to Global Teacher.

 

een korte terugblik

De voorbije twee jaar zagen we hoe sterk het thema kwaliteitsvol onderwijs iedereen kan mobiliseren. Leraren en professionals uit welzijn, partners met een gedeeld geloof in groeikansen voor alle kinderen, troffen elkaar op het congres From Global Citizen to Global Teacher. 

Inspirerende keynotesprekers en organisaties deelden hun expertise met de talrijke deelnemers. Zo waren Noël Slangen en het duo Bruno Vanobbergen en Kristel Verbeke in de vorige editie centrale sprekers, maar was er ook het gevarieerde keuzeaanbod met onder anderen Ides Nicaise, Rachida Lamrabet en Majd Khalifeh.     

het thema voor 2018

Voor de derde editie zetten we de maatschappelijke betekenis van onderwijs in samenwerking met welzijn centraal. Daarmee vinden we opnieuw aansluiting bij de Unesco-missie en de Sustainable Development Goals van de UN, met een sterke nadruk op:

  • SDG4: 'Ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all'
  • SDG 16:  'Promote peaceful and inclusive societies for sustainable development, provide access to justice for all and build effective, accountable and inclusive institutions at all levels’

In een tijd waarin discussies over actief burgerschap en onderwijs de samenleving beroeren, is het de moeite om te verkennen hoe wereldleraarschap in samenwerking met welzijn verbindend kan werken. In een globaliserende samenleving hebben we meer dan ooit sterke leraren en welzijnswerkers nodig die met de voeten in de wereld staan en samen zorg dragen voor de volgende generatie. Professionals die engagement opnemen voor de generaties van vandaag en morgen doen dat met kennis van zaken.

Daarom brengen we op vrijdag 12 oktober 2018 opnieuw die spraakmakende sprekers en organisaties voor u bij elkaar die kunnen uitdagen, inspireren en motiveren. In de organisatie van de dag voorzien we daarnaast alle ruimte voor netwerking tussen professionals uit onderwijs en welzijn.

Meer informatie over het concrete programma volgt binnenkort.

doelgroep

  • leraren basis en secundair onderwijs, directies, pedagogisch begeleiders, beleidsmakers, lerarenopleidingen ...
  • directies, begeleiders en professionals uit de welzijnssector
  • UCLL-studenten van de groep lerarenopleiding en welzijn

praktische info

  • vrijdag 12 oktober 2018
  • 8.30 - 17.00 uur
  • Cultuurcentrum Hasselt en Campus Oude Luikerbaan in Hasselt
  • prijs: 10,00 euro voor studenten, 45,00 euro voor professionals (20% korting voor teams vanaf 6 ps.)
  • moveacrossborders@ucll.be

 

Fotoalbum #1Fotoablum #2Video #1
Deel deze activiteit: 

Praktische info

12 okt 2018
8:30 uur - 17:00 uur

10,00 euro voor UCLL-studenten - 45,00 euro voor professionals (20% korting voor teams vanaf 6 ps.)

Cultuurcentrum Hasselt (voormiddag)
Campus Oude Luikerbaan (namiddag)
België

Contactpersoon

Team Move Across Borders