Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

13 jun

Posterbeurs Secundair Onderwijs - lezingen en debat 'Klaar voor CLIL'

Heb je zin om nieuwe ideeën op te doen voor je klaspraktijk? Wil je je laten inspireren door het praktijkgerichte onderzoek van onze studenten? Tijdens het evenement kan je de posterbeurs bezoeken, lezingen volgen en deelnemen aan het afsluitende debat over CLIL-onderwijs in het secundair onderwijs.

Programma

 • 12:00 - 14:00: Broodjeslunch & posterbeurs afstudeeronderzoeken studenten
  Afstuderende studenten presenteren hun praktijkonderzoek aan de hand van posters. Ideeën en thema’s uit verschillende vakken en vakoverschrijdend komen aan bod, waaronder: de kloof tussen lager en secundair onderwijs, M-decreet in de praktijk, duurzame ontwikkeling, probleemoplossend denken stimuleren, digitale leermiddelen in sport-spelonderwijs, groepsontwikkelend werken in sportactiviteiten, HIIT-training op school,…
   
 • 14:00 - 15:00: Klaar voor CLIL? Lezing door experts en ervaringsdeskundigen in CLIL
  Liesbeth Martens (lector-onderzoeker UCLL), Maxime Holst (student BaSO-UCLL), Dominique Falcone en Valérie Libens (leraren Heilig-Hartinstituut Heverlee) en Prof. Piet Van de Craen (hoogleraar VUB) nemen jullie mee in het CLIL-verhaal: wat betekent  Content and Language Integrated Learning in de praktijk? Wat zijn sterktes en uitdagingen van deze onderwijsvernieuwing?
   
 • 15:00 - 16:00: Debat:  Is Vlaanderen wel klaar voor CLIL?
  Kan je als leerling een taal leren én een onderwijsvak? Is CLIL niet vooral een elitaire manier van onderwijzen? En als meertaligheid een troef is, waarom geven we dan enkel lessen in het Frans en Engels en niet in het Pools of Turks? De experts gaan het gesprek aan.
 • 16:00: Prijsuitreiking posters
   
 • 16:15: Koffie & drankje
   

Locatie: Hertogstraat 178, 3001 Heverlee

De posterbeurs, lezingen en debat zijn vrij toegankelijk. We vragen u wel in te schrijven voor broodjes en koffie.

Inschrijven
Deel deze activiteit: 

Praktische info

13 jun 2017
12:00 uur - 17:00 uur

Contactpersoon

Lerarenopleiding - Bachelor in Secundair Onderwijs