Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

19 mrt

World Social Work Day

save_the_data.jpg

Tijdens World Social Work Day komen sociale werkers wereldwijd samen om de realisaties van hun beroep te vieren en het bewustzijn voor de bijdragen van het sociaal werk te verhogen. 

In Leuven staat sociaal werk in de schijnwerpers tijdens World Social Work Day op dinsdag 19 maart in STELPLAATS (Vuurkruisenlaan, 3000 Leuven).  Het is een organisatie van de Bachelor Sociaal Werk van UCLL, de graduaatsopleidingen van CVO Sociale School Heverlee en de Master in het Sociaal Werk en Sociaal Beleid KU Leuven in samenwerking met Stad Leuven. Samen met sociaal werkers, sociale organisaties en studenten sociaal werk vragen we aandacht voor ons beroep.

In 2019 willen we werken rond het thema “duurzaam sociaal werk”. We willen aandacht voor goede praktijken over hoe sociaal werk bijdraagt aan de ecologische transitie en stilstaan bij de spanning tussen een sociaal beleid en een klimaatbeleid.

In de voormiddag gaan eerstejaarsstudenten van de bachelor sociaal werk naar het Leuvens werkveld om sociaal werkers te bedanken en in de bloemetjes te zetten. Tegelijk wandelen/fietsen ze in de regio en observeren uiterlijke kenmerken van duurzaamheid. Ze maken hier een beeldreportage van die in de namiddag geprojecteerd en toegelicht wordt.

facebook.pngVolg ons op Facebook

 

Programma

 

 

Deel deze activiteit: 

Praktische info

19 mrt 2019
12:30 uur - 15:30 uur
Stelplaats
Vuurkruisenlaan
3000 Leuven
België