Overslaan en naar de inhoud gaan

Energy

U bent hier

REAL Alternatives Europe

2012 - 2015

 

De nadruk van het REAL Alternatives Europe leerprogramma zal liggen op het gebruik van CO2, ammoniak, koolwaterstoffen en HFO koelmiddelen. Het zal de kennis verbeteren op gebied van service en onderhoud van nieuwe systemen die werken met deze koemiddelen vanuit het oogpunt van veiligheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en lekdichtheid.

Door gebruik te maken van innovatieve blended learning - een mix van e-learning, face-to-face training, praktische oefeningen, evaluaties en een e-bibliotheek - zal het programma industriële kennis en expertise samenbrengen uit heel Europa. REAL Alternatives zal voortbouwen op de gevestigde REAL Skills Europe & REAL Zero containment benaderingen.

Dit twee jaar durende project zal worden geleid door een consortium van zeven partners uit heel Europa en wordt mede gefinancierd door het EU-programma “Een Leven Lang Leren”. Het consortium omvat trainings- en professionele instituten evenals werkgeverorganisaties.Stakeholders, zoals, werkgevers, fabrikanten, brancheverenigingen en professionele instituten zullen ook een essentiële rol hebben bij het verspreiden van de leermaterialen, het adviseren over de inhoud en het helpen testen van het programma wanneer het is ontwikkeld. Deze gratis leermiddelen zullen openstaan voor individuele ontwikkeling of het kan gebruikt worden als klassikaal opleidingsmateriaal.

Het zal e-learning, praktische oefeningen, een uitgebreide bibliotheek verzameld uit bestaande bronnen en on-line toetsen bevatten.De e-bibliotheek zal gelauncht worden begin 2014 met een beperkte proefversie met beschikbare leermiddelen. Het volledige programma is gepland voor lancering in 2015.

Partners

 

Institute of Refrigeration (UK)

 

London South Bank University (UK)

 

Associazione Technici del Freddo (IT)

 

Informatinformationszentrum fur Kalte, Klima und Energietechnik (DE)

 

Air Conditioning and Refrigeration European Association (BE)

 

Foundation for the protection of the ozone layer (PL)

 

Subsidieverlener

 

Leonardo da Vinci
- Transfer of innovation

 

Link externe projectwebsite

http://www.realalternatives.eu

 

Contactgegevens UCLL-medewerker

Walter Reulens - walter.reulens@ucll.be