Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratiedag Grensverleggers op 17 mei 2019

U bent hier

Deze inspiratiedag vindt plaats ter gelegenheid van de publicatie van het boek van Danny Wildemeersch ‘Grensverleggers: over kwesties die ons verdelen’.

boek_grensverleggers.jpgDit boek gaat over mensen die grenzen verleggen: pedagogen, ontwikkelings­werkers, architecten, antropologen, geografen, filosofen, sociaal werkers, kun­stenaars, opbouwwerkers, actievoerders, leerkrachten en heel veel vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor een betere wereld. Mensen die uitnodigen tot verbindende praktijken, ook met de erg diverse plekken waar mensen werken, leren, spelen, creëren, ontspannen etc. Moedige mensen die het niet nalaten om ook labopraktijken op te zetten en op die manier timmeren aan een gezamenlijke toekomst.

Danny Wildemeersch presenteert zijn evoluerende inzichten over opvoeding, vorming en onderwijs, maar ook over maatschappelijke uitdagingen zoals democratie, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Het resultaat is een bijdrage tot de verdere ontwikkeling van een maatschappelijk geëngageerde pedagogiek en dit in relatie tot kwesties die er vandaag toe doen.

Voor wie?

Voor vrijwilligers, beroepskrachten, studenten en geïnteresseerden die actief zijn in de wereld van educatie, welzijn, sociaal werk, burgerbewegingen.

Door wie ?

Een gezamenlijk initiatief van het Laboratorium voor Educatie en Samenleving van de KU Leuven en het expertisecentrum Inclusive Society van UCLL.

Plaats en tijdstip

17 mei 2019, OPEK – Vaartkom 4, Leuven, 9u30 - 13u00

Deelnameprijs

  • 30€ - deelname met inbegrip van het boek ‘Grensverleggers : Over kwesties die ons verdelen’ van Danny Wildemeersch + soep en broodje bij afronding
  • 10€ - deelname zonder boek, met soep en broodje bij afronding

Programma

  • 09u30 - Ontvangst
  • 09u45 - Stilstaan om vooruit te gaan. Inleiding door prof. dr. em. Danny Wildemeersch (KU Leuven)
  • 10u15  - De betekenis van burgerbewegingen voor de democratie: Elke Plovie, docent (UCLL)
  • 11u00 - De werkzaamheid van pedagogische plekken : prof. dr. Joke Vandenabeele (KU Leuven)
  • 11u45 - Pauze
  • 12u00 - Boekpresentatie Grensverleggers. Over kwesties die ons verdelen – panelgesprek
  • 12u45 - Afronding

Inschrijving

U kan zich inschrijven via het inschrijvingsformulier

Contact

elke.plovie@ucll.be