Overslaan en naar de inhoud gaan

Educatieve graduaatsopleiding
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Educatieve graduaatsopleiding:

Educatieve graduaatsopleiding IN HET SECUNDAIR ONDERWIJS

Ben je loodgieter, bakker, kapper, schrijnwerker ...  met min. 3 jaar werkervaring en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor een graduaatsopleiding ? Wil je overstappen naar het onderwijs en jongeren meenemen in jouw passie voor het vak? 

Dan kan je een educatieve graduaatsopleiding in het avondonderwijs volgen. In deze opleiding krijg je pedagogisch-didactische inhouden, veel praktijkervaring, kennis over schoolbreed participeren en de leraar in het onderwijs en de samenleving alsook een algemene vorming. De educatieve graduaatsopleiding kan op minstens 1,5 jaar afgerond worden.

Als je niet voldoet aan de diplomavoorwaarden, kan je toch toegelaten worden tot een graduaatsopleiding als je slaagt in een toelatingsonderzoek voor graduaten en 5 jaar nuttige beroepservaring kan voorleggen in het vakgebied waarin je leraar wilt worden.

De opleiding wordt momenteel aangeboden door CVO Limlo (Diepenbeek) en CVO VTI (Leuven), maar zal vanaf september 2019 georganiseerd worden door hogeschool UCLL. 

fOLDeR HEVERLEE FOLDER DIEPENBEEK

Info overgangsstudenten