Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

ZUMA, openhuis voor aanstaande en jonge (groot-)ouders in centrum hasselt

dinsdag 08 september

Hogeschool UC Leuven-Limburg zwaait iedere vrijdag de deuren van campus Zuivelmarkt open! Aanstaande en jonge (groot-)ouders kunnen er zich dan laten begeleiden naar een veerkrachtige en gezonde leefstijl en andere ouders en gezinnen ontmoeten.

Dit maatschappelijke dienstverleningsproject wordt gerealiseerd door studenten uit diverse welzijns- en gezondheidsopleidingen (vb. vroedvrouwen, verpleegkundigen, diëtisten, orthopedagogen, …) onder toezicht van een professional. De studenten doen zo een unieke werkervaring op en dragen hun steentje bij aan een maatschappelijke noodzaak.

De laagdrempeligheid van dit open huis garandeert bovendien sociale inclusie. ZuMa is een open platform van UCLL waar Limburgse organisaties een plek kunnen krijgen voor hun aanbod naar jonge gezinnen. Kortom, een win-win situatie voor student en gemeenschap. Dit project is een initiatief van docenten, onderzoekers en studenten UCLL in samenwerking met het Huis van het Kind & partners uit Hasselt.

Activiteiten op vrijdag

Open huis

Welkom!  Iedere vrijdag tussen 9u00 en 16u30. Spring zeker vrijblijvend even binnen!

Op stap in Hasselt en nood aan een plekje om (borst)voeding te geven of je baby te verluieren. Stap gerust binnen, onze deuren staan open voor iedereen.  Je kan dan meteen ook kennis maken met ons aanbod aan dienstverlening en workshops, gericht op toekomstige en jonge gezinnen.

De studenten en hun begeleiders kunnen jullie ondersteunen met jullie zorg- en hulpvragen om te komen tot een meer veerkrachtige en gezonde leefstijl. Ze kunnen samen met jullie op zoek gaan naar het zorgaanbod in de regio.

MAMMAMOMENTEN

Welkom! Check zeker ons halfjaarlijks programma. Van 13u 00 tot 15u00 welkom.

Onder de MAMMAMOMENTEN worden laagdrempelige uitwisselingsmomenten voorzien voor aanstaande en jonge (groot-)ouders die worden begeleid door studenten uit diverse welzijns- en gezondheidsopleidingen. Deze uitwisselingsmomenten worden georganiseerd binnen verschillende kaders, zijnde:

  1. Wandeling:

Met zorgverleners (in spé) langs hotspots voor (zwangere) gezinnen in Hasselt, zoals bijv. Huis van het Kind, ’t Wisselke, Oma’s Olifant, etc.

  1. Zorgcafé:

Informatie krijgen, mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook diverse zorgverleners (in spé) (vb. vroedvrouwen, diëtisten, etc.) aanwezig.

  1. Workshop:

Een doe- en inspiratiesessie rond een actueel topic voor (zwangere) gezinnen.

* Vanuit de meest recente inzichten uit onderzoek en onderwijs.

 

workshops voor professionals

In de toekomst zal ZuMa ook een aanbod doen naar zorgprofessionals om hen te versterken met vaardigheden, kennis en tools om hun doelgroep (toekomstige en jonge gezinnen) zo gericht mogelijk te kunnen begeleiden.

Voor meer info en afspraken kan u contact opnemen met Goele Jans, projectcoördinator van ZuMa via mail goele.jans [at] ucll.be

 

LOCATIE

ZuMa – UC Leuven-Limburg
campus Zuivelmarkt
Zuivelmarkt 17
3500 Hasselt

Via de achterkant is het gebouw goed toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s.
Op het bord aan de ingang kan je telkens het actuele programma raadplegen.
 

Nieuws

20/01/2017 - Event "Ketengericht werken bij jonge gezinnen met jonge kinderen"

Bekijk ook de foto's


 

09/09/2016 - Officiële opening van ZuMa


 

26/08/2016 - Lancering van ZuMa