Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

ZUMA, Openhuis voor jonge gezinnen in centrum Hasselt

dinsdag 08 september

Hogeschool UC Leuven-Limburg zwaait iedere vrijdag de deuren van campus Zuivelmarkt open! Jonge vrouwen en gezinnen kunnen er zich dan laten begeleiden naar een gezonde leefstijl en andere ouders en gezinnen ontmoeten.

Dit maatschappelijke dienstverleningsproject wordt gerealiseerd door afstuderende vroedvrouwen en verpleegkundigen onder toezicht van een professional. De studenten doen zo een unieke werkervaring op en dragen hun steentje bij aan een maatschappelijke noodzaak.

De laagdrempeligheid van dit open huis garandeert bovendien sociale inclusie. ZuMa is een open platform van UCLL waar Limburgse organisaties een plek kunnen krijgen voor hun aanbod naar jonge gezinnen. Kortom, een win-win situatie voor student en gemeenschap. Dit project is een initiatief van docenten, onderzoekers en studenten UCLL in samenwerking met het Huis van het Kind (Hasselt).
 

ACTIVITEITEN OP VRIJDAG

BABY VOEDINGSHOEKJE OP VRIJDAG

Welkom!  Iedere vrijdag tussen 8u30 en 17u. Gratis. Inschrijven niet nodig.

Op stap in Hasselt en nood aan een plekje om (borst)voeding te geven of je baby te verluieren. Stap gerust binnen, onze deuren staan open voor iedereen.  Je kan dan meteen ook kennis maken met ons aanbod aan dienstverlening en workshops, gericht op toekomstige en jonge gezinnen.

De studenten en hun begeleiders kunnen jullie ondersteunen met jullie zorg- en hulpvragen. Ze kunnen samen met jullie op zoek gaan naar het zorgaanbod in de regio.
 

Peuternestje

Welkom!  Iedere vrijdag tussen 9u en 12u. Gratis. Inschrijven niet nodig.

Een vrijblijvend ontmoetingsmoment voor ouders, grootouders, tantes, nonkels en… kinderen (0-3 jaar).
Kom langs om ongedwongen te praten over opvoeden, gezondheid,… terwijl je kindjes samen spelen in een aangename omgeving. Want opvoeden hoef je niet alleen te doen, dat kan ook samen!
i.s.m. Opvoedingswinkel Hasselt
 

ZuMa-BABBEL

Welkom! Elke 3de vrijdag van de maand van 14h-16h welkom.

Een ZuMa-babbel is het gezellig samenzijn van (toekomstige) mama’s, papa’s, oma’s en/of opa’s...om ervaringen en gevoelens te delen. Er is altijd een studente vroedvrouw, samen met een vroedvrouw- docente aanwezig om eventuele vragen te kunnen beantwoorden.
 

Borstvoedingsbegeleiding

4 thema-avonden rond borstvoeding voor zwangere vrouwen, borstvoedende moeders, partners en geïnteresseerden. Basiskennis voor zwangere vrouwen, kraamperiode en eerste weken, afkolven, introductie vaste voeding, terug werken, spenen,… het komt allemaal aan bod. In samenwerking met Borstvoeding vzw.

Vooraf graag een seintje via lut.brouwers@borstvoedingvzw.be of op 089 61 31 26. Meer info: www.borstvoedingvzw.be
 

Info over aanvragen kraamzorg

Je bent pas bevallen en wil graag ondersteuning van gespecialiseerde kraamverzorgsters bij je thuis. Dat kan! Medewerkers van Landelijke Thuiszorg helpen bij de verzorging van moeder en baby, begeleiding van borst- en flesvoeding. Maar ook de rest van je gezin is gebaat bij kraamzorg door hulp in het huishouden en zorg voor de andere kinderen. De aanvraag voor kraamzorg gebeurt best al tijdens de zwangerschap.
Intakegesprekken kunnen plaatsvinden op vrijdag in ZuMa.

Voor meer info en afspraken, bel het gratis nummer 0800 11205.
 

WORKSHOPS VOOR PROFESSIONALS

In de toekomst zal ZuMa ook een aanbod doen naar zorgprofessionals om hen te versterken met vaardigheden, kennis en tools om hun doelgroep (toekomstige en jonge gezinnen) zo gericht mogelijk te kunnen begeleiden.

Voor meer info en afspraken kan u contact opnemen met Dorine Heynickx, project-coördinator van ZuMa via mail dorine.heynickx@ucll.be of telefonisch 011 18 01 57.

 

LOCATIE

ZuMa – UC Leuven-Limburg
campus Zuivelmarkt
Zuivelmarkt 17
3500 Hasselt

Via de achterkant is het gebouw goed toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s.
Op het bord aan de ingang kan je telkens het actuele programma raadplegen.
 

Nieuws

20/01/2017 - Event "Ketengericht werken bij jonge gezinnen met jonge kinderen"

Bekijk ook de foto's


 

09/09/2016 - Officiële opening van ZuMa


 

26/08/2016 - Lancering van ZuMa