Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

UCLL-studenten ontvangen getuigschrift Shortsea Logistics in Barcelona

donderdag 29 oktober

24 studenten Logistiek management, KMO-management en Accountancy-fiscaliteit van UC Leuven-Limburg hebben het getuigschrift Certified Shortsea Logistics van de Escola Europea de Short Sea Shipping (Barcelona) ontvangen. Onze studenten kregen het getuigschrift voor hun deelname aan de WHITE MOS Management course van 17 tot 20 oktober 2015, die zowel in de haven van Barcelona plaatsvond als aan boord van de cruiseferry van Barcelona naar Civitavecchia (Rome) en terug.

Tijdens de lesmomenten werd de nadruk gelegd op het vervoer van goederen en/of passagiers via het water over een traject dat tenminste voor een deel uit zee of oceaan bestaat, maar waarbij die oceaan niet wordt gekruist. Vanzelfsprekend was er naast het theoretisch kader en het uitwerken van een case ook tijd voor praktische kijkmomenten: de haven van Barcelona, het laad- en losprocedé op het RoPax-schip, de machinekamer, de brug, …


Bekijk het volledige fotoverslag.

Samen met de studenten Logistiek Management van HOGent werkten onze studenten in gemengde teams een case uit rond het transport van Zaragoza naar Pescara. Hiervoor werd een aanbesteding gesimuleerd, waarbij de studenten niet enkel commercieel moesten denken, maar ook kennis over transportplanning en cost-accounting moesten implementeren. Bijkomend werd gevraagd om enerzijds rekening te houden met het minimaliseren van de CO2-uitstoot en om anderzijds onverwachte risico’s op te nemen in een contingencyplan. De verschillende teams hebben op de laatste dag hun bod voor het gesimuleerde contract verdedigd met een presentatie.

In het kader van het opleidingsonderdeel International Experiences organiseerden de studenten zelf de deelname aan deze course, inclusief vluchten, overnachtingen en uitstappen in Barcelona en Rome. Het volledige project vond in het Engels plaats en werd begeleid door de docenten Patrick Yperman en Bert De Roo.

Klik hier voor meer info over deze course en de Escola Europea de Short Sea Shipping.