Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Studenten Office Management actief op internationale beurs in Karlsruhe

woensdag 09 december

Tussen 17 en 19 november 2015 vond er in Karlsruhe, Duitsland een internationale beurs voor oefenfirma’s plaats. Derdejaarsstudenten van Office Management aan de UC Leuven-Limburg (UCLL) in Diepenbeek vertegenwoordigden er hun oefenfirma’s. Dit evenement gaf de studenten de kans kennis te maken met het verloop van een beurs. Meertalige communicatie was hier vooral het aandachtspunt.

De beurs

Het driedaagse gebeuren vond plaats in het congrescentrum van Karlsruhe. Meer dan 100 internationale oefenfirma’s, vertegenwoordigd door studenten en docenten, waren aanwezig op dit evenement. Het was een zeer actief gebeuren, waarbij verschillende scholen uit diverse landen met elkaar in contact kwamen. De taak van de studenten was om hun stand aantrekkelijk op te bouwen zodat ze klanten op een professionele manier te woord konden staan.

Het verloop

De meertalige communicatie was één van de belangrijkste aspecten op deze beurs. De studenten voerden verkoopgesprekken in het Duits, Engels en Frans. Sommige studenten stonden de klanten zelfs vlot te woord in het Hongaars, Italiaans en Turks. Deelnemen aan deze beurs bleek zeer educatief te zijn voor de studenten. Ze hebben niet enkel hun communicatieve vaardigheden, maar ook hun ondernemingszin en hun commerciële vaardigheden versterkt.

De ervaring voor onze oefenfirma’s

Voor de oefenfirma’s van Office Management was de deelname een uniek en leerrijk gebeuren. Eerst en vooral konden de studenten OM hun talenkennis in de praktijk toepassen. Ten tweede hebben ze geleerd in team te werken en ideeën en meningen van anderen te respecteren. Ten slotte heeft deze beurs gezorgd voor een sterkere band tussen de studenten.