Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Marc Vandewalle wordt nieuwe algemeen directeur van Hogeschool UCLL

donderdag 28 april

De algemene vergadering van UC Leuven-Limburg heeft de heer Marc Vandewalle aangesteld als algemeen directeur van UC Leuven-Limburg. Hij volgt huidig algemeen directeur Toon Martens op die met pensioen gaat.

UCLL en VLHORA (de Vlaamse Hogescholenraad) overleggen de volgende dagen over de precieze startdatum en overgangsperiode.

Marc Vandewalle is 54 jaar, geboren in Ieper en woont in Genk. Van opleiding is Marc Vandewalle Master in de Germaanse Filologie met een bijkomend diploma in de audiovisuele communicatie. Hij begon zijn loopbaan in het hoger onderwijs als lesgever literatuur, werd daarna docent talen en communicatie en werd in 1997 departementshoofd Handelswetenschappen en Bedrijfskunde aan de Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim). In 2009 werd Marc Vandewalle secretaris-generaal bij VLHORA – de Vlaamse Hogescholenraad.

Marc Vandewalle: “Ik kijk er erg naar uit om samen met alle medewerkers de ambitie waar te maken om talenten te ontwikkelen in het belang van de regio’s waarin deze hogeschool actief is. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en inzichten daaraan kan bijdragen”

“Het hoger onderwijs staat de volgende jaren voor heel wat nieuwe uitdagingen. Ik ben erg tevreden dat onze stuurman erg goed thuis is in dat veranderende onderwijslandschap”, aldus Jan Schrijnemakers, voorzitter van de Raad van Bestuur UCLL.