Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

The Factory of the Future

dinsdag 13 december

De industrie van de toekomst heeft hooggeschoolde technici nodig – en dus ook gedreven leraars Elektriciteit. Studenten van de lerarenopleiding van UCLL kregen de kans om de nieuwste technologieën te ontdekken en praktijkopdrachten uit te voeren in de Technology Truck. De truck, propvol technische snufjes, wordt gebruikt om leerlingen te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in automatisatie en ‘the Factory of the Future’.  In de truck staat een volledige productielijn opgesteld waarbij alle technologieën aan bod komen: RFID, robotica, I/O-link, elektrische assen, HMI, Profinet, safety, energy saving, sensortechnologie, vision control, frequentieregelaars, hydraulica en pneumatica. Door deze praktijkopdrachten ontdekten de studenten hoe ze leerlingen kunnen warm maken voor de nieuwste technologieën en kregen ze zelf ook de kans om te oefenen met duur en up-to-date materiaal.