Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Elektromechanica-Klimatisering bezoekt Mitsubishi Electric

donderdag 15 december

Vijf derdejaarsstudenten van de afstudeerrichting Klimatisering kregen de kans om het bedrijf Mitsubishi Electric in Ratingen (vlakbij Düsseldorf) te bezoeken. Het bezoek kadert in het opleidingsonderdeel Duurzame Energie en werd erg enthousiast onthaald door de studenten: “Het liefst van al bezoeken we elke week zo’n interessant bedrijf!”

Mitsubishi Electric vervaardigt milieuvriendelijke klimatisatieproducten, waaronder lucht/water-warmtepompen, voor particulieren en bedrijven. De belangstelling voor deze producten neemt van jaar tot jaar toe. Pascal Moons, docent Duurzame Energie: “De CO2-uitstoot van deze systemen ligt veel lager dan bij de klassieke ketels. Vermits iedereen zijn steentje zal moeten bijdragen om de klimaatsverandering onder controle te houden, zullen gebouwen in de toekomst allemaal op een andere, duurzame manier – bijvoorbeeld door middel van warmtepompen – verwarmd worden. De verwachting is dat deze verwarmingstoestellen de komende jaren de klassieke stookolie- en gasketels steeds vaker zullen vervangen. Het spreekt voor zich dat dit onderwerp in de opleiding Elektromechanica dan ook uitgebreid aan bod komt.”

De derdejaarsstudenten werden rondgeleid door Rudy Gielen, Product Manager Air to Water bij Mitsubishi Electric Europe én UCLL-alumnus. Hij studeerde in 1995 af als Professionele Bachelor Elektromechanica, afstudeerrichting Klimatisering. Tijdens hun bezoek kregen de studenten uitgebreid uitleg over het gamma lucht/water-warmtepompen. Volgens Pascal Moons maken bedrijfsbezoeken een onmisbaar onderdeel uit van de opleiding Elektromechanica: “Onze studenten zien hoe fabrikanten in de praktijk omgaan met de behandelde theorie en op welke manier eventuele problemen met de installaties opgelost kunnen worden. Een grote meerwaarde voor elke student!”