Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

UCLL-experten inclusie-onderwijs in India

dinsdag 20 december

De Lerarenopleiding en de opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW): ‘kinderen, jongeren en welzijn’ van hogeschool UCLL gingen een samenwerking aan met de Broeders van Liefde in India. Ze ondersteunen daarmee de scholen in India die leerlingen met een beperking, les willen laten volgen in een reguliere school, samen met kinderen en jongeren zonder beperking. De Belgische ambassadeur in India, Jan Luykx, loofde het samenwerkingsverband tussen de twee landen: “Het is hartverwarmend dat we steeds meer samenwerken op het vlak van gezondheidszorg en onderwijs voor ‘special children and youngsters’.”

Opleidingshoofden Annet De Vroey (Lerarenopleiding) en Maurits Wysmans (SRW) gaven in december twee weken les in Ranchi waar ze hun expertise in inclusie en het onderwijs aan kinderen en jongeren met mentale en fysieke beperkingen deelden met de Indiase onderwijswereld. De samenwerking kwam tot stand met de steun van VLIR-UOS, de Vlaamse Interuniversitaire Raad voor Universitaire Ontwikkelingssamenwerking, die ook de organisatie van de cursus mogelijk maakte.