Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Studente Lerarenopleiding UCLL in Seoul voor internationaal pestactieplan UNESCO

donderdag 19 januari

Charlotte De Win, studente aan de Lerarenopleiding van hogeschool UCLL, neemt deze week deel aan een internationaal UNESCO-congres over pesten op school. Samen met 9 andere buitenlandse studenten kreeg ze van UNESCO een exclusieve uitnodiging voor Seoul, om haar visie te geven op hun plan over ‘School Violence and Bullying: From Evidence to Action’.

Charlotte De Win: “Ik ben heel erg dankbaar voor deze unieke kans om als enige Belgische studente hoger onderwijs mee na te denken over dit thema op internationaal niveau. Ik zal verschillende internationale onderwijsexperten en ministers ontmoeten en ervaringen uitwisselen met leerlingen en studenten uit Korea, Bhutan, Gambia, Japan, Nieuw-Zeeland, Nigeria en Rusland.”

Charlotte zal de bevindingen van het UNESCO-plan meenemen naar hogeschool UCLL, die er dan concreet mee aan de slag kan. Charlotte volgt het postgraduaat ‘Development Studies‘ in de International Educating Class van de Lerarenopleiding in Heverlee. UCLL draagt de strategische doelstellingen van UNESCO hoog in het vaandel en is de enige hogeschool in Vlaanderen die nauw samenwerkt met de organisatie.