Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Ondernemers voor de klas inspireren UCLL-studenten

vrijdag 10 februari

350 studenten van Management, Technologie en de Lerarenopleiding gingen op campus Diepenbeek in gesprek met een 20-tal ervaren ondernemers van verschillende bedrijven. Deze inspirerende sessies geven het ondernemerschap en de ondernemingszin bij onze studenten een extra duwtje in de rug. Of om het met de woorden van Walt Disney Company, een van de ondernemers voor de klas, te zeggen: “If you can dream it, you can do it!”

Na afloop van de sessies namen de studenten deel aan de kick-off van het project "Opstap naar ondernemen" plaats. Ze werden dus een hele dag lang ondergedompeld in de wereld van het ondernemerschap. Studenten die goesting gekregen hebben om te ondernemen kunnen terecht bij StartMinds, een initiatief dat hen ondersteunt bij de opstart van een eigen zaak.

Deze "ondernemers voor de klas" inspireerden de studenten :
Marc Decat - Essec Telecom en IndigoCare
Kristof Schurmans - Tickoweb
Ben Ottenbourghs - DSM Speciality Compounds
Yoeri Severy - Yappa
Luc Carpentier - Tractebel-Engie Group
Bert Schols - Hatch Community
Yulia Stark - Business Bridge Int.
Filip Dings - Schevenels Project Interieurs
Hilde Sevens - SCIA
Jacky Dreesen - EPA
Marc Van Moorsel - swecobelgium
Bert Selis - Liege Airport
Patrick Hermans - Concentra
Tom Vanderlocht - Trinseo Belgium
Gert Bervoets - H. Essers
Steffen Brans - Appwise
Maarten Vannoppen - Mainfreight
Serge Van Eyck - The Walt Disney Company

Met ondersteuning van: