Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Diploma-uitreiking bij Techniekatelier UCLL

dinsdag 04 april

50 enthousiaste kinderen van het 5de en 6de leerjaar namen dit jaar deel aan het techniekatelier Techniek4Girls&Boys, een initiatief van hogeschool UC Leuven-Limburg in Diepenbeek. 

Afgewerkte producten

Gedurende 8 weken werkten de leerlingen aan creatieve en bruikbare werkstukken. Ze maakten een klok, juwelenboom, sleutelhanger, boekenhouder, fotokader en allerlei creaties met ledverlichting. De deelnemers leren in de lessen werken met allerlei materialen, gereedschappen en machines. Ze vinden het leuk om te doen en zijn terecht trots op hun werk. Ook meisjes vinden hun weg naar het Techniekatelier. De meeste deelnemers komen 2 opeenvolgende jaren naar de workshops en overwegen om in het secundair onderwijs een techniek- of STEM-richting te volgen.

Begeleiding door leraren

Ook de studenten techniek van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs die het Techniekatelier begeleiden, ervaren dit als een waardevolle praktijkopdracht. “Het is heel fijn om nieuwsgierige kinderen te ondersteunen in deze creaties. We zien deelnemers groeien in de mate waarop ze initiatief nemen tijdens het productieproces. Ze worden ook vaardig in hun handelingen en gaan nauwgezet te werk.”

We vinden het belangrijk dat onze studenten een grondige kennis krijgen van de bestaande materialen en technieken. Door mee te werken aan dit Techniekatelier, kijken ze verder dan de bestaande bouwpakketten. De studenten maken zelf prototypes en experimenteren erop los. Ze werken zo ook aan hun sociale vaardigheden met verschillende doelgroepen.

Ann Emonds - docent techniek

Heeft jouw dochter/zoon interesse om volgend jaar van januari tot maart deel te nemen aan het Techniekatelier? Stuur nu al een mail naar brunhilde.keijers@ucll.be.

Fotoalbum