Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Studenten UCLL op inleefreis in Marokko

donderdag 27 april

15 studenten van de lerarenopleiding en orthopedagogie van hogeschool UC Leuven-Limburg zijn net terug van een inleefreis naar Taroudant, Marokko. In het keuzetraject - Community Development and Service Learning (CDSL) - worden studenten ondergedompeld in een cultureel-historische en sociale context van het echte Marokko. Ze maken kennis met de fascinerende cultuurverschillen en de talrijke noden van een maatschappij in ontwikkeling.

Toekomstige professionals leren meer over de context van kinderen en jongeren binnen de plaatselijke gemeenschap.  In kleine groepen werken ze aan groepsdynamische aspecten, het verbeteren van hun zelfbeeld en elementaire schoolse vaardigheden. Naast ontspannende activiteiten en vaardigheidsoefeningen, ondervinden de studenten vanuit de praktijk hoe de begeleiders van het opvangtehuis Ahli iedere dag aan de slag gaan met de talenten van de jongeren.

Door het aanleren van een praktisch beroep en het opkrikken van hun zelfbeeld probeert men er de jongeren een toekomst mee te geven die hen de mogelijkheid biedt om voor zichzelf te zorgen. Volgens Eddy Exelmans, teamleider binnen de Lerarenopleiding, kunnen studenten na zo’n internationale ervaring beter omgaan met diversiteit en integratie binnen hun toekomstige werkomgeving.

Na de ervaring van het afbieden in de soukh, de ontmoeting met een kudde dromedarissen, een bezoek aan de hammam en een tocht door de bergen, keerden de studenten terug naar hun comfortzone aan de hogeschool. 

 

Fotoalbum