Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Christophe pimpt ‘Mens Erger je Niet’

donderdag 18 mei

Christophe Janssen studeert voor leraar elektriciteit en techniek aan Hogeschool UCLL. Om te tonen dat hij niet alleen theoretische kennis heeft over elektriciteit, maakte hij een technisch hoogstandje van het spel ‘Mens Erger je Niet’. Met de toevoeging van 3 verschillende schakelaars en verbruikers, krijgt het spel een hele nieuwe dimensie.

Inspiratie voor zijn lesvoorbereidingen en opdrachten vindt Christophe in zijn eigen leefwereld en die van jongeren. “Toen ik eenmaal een idee had van wat ik ging maken, is alles heel vlotjes verlopen. De geleiders en stroombronnen waren de grootste uitdaging in dit project.”

De meeste materialen zijn gerecycleerd. Christophe: “De ventilatoren komen uit oude computers. De bevestigingsplaten zijn ook afvalhout. Het spel heeft ongeveer 60,00 euro gekost en ik ga het zeker nog gebruiken in mijn lessen.”

Video