Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Boek "Eat Love Volunteer" - hoe vrijwilligers ondersteunen

dinsdag 30 mei

Op dinsdag 23 mei stelde Joris Piot, lector in de opleiding Sociaal werk, zijn boek Eat Love Volunteer - hoe vrijwilligers ondersteunen voor. Tijdens een interactieve voormiddag focuste hij op vrijwilligerspraktijken waar vrijwilligersgroepen zelf vorm geven aan hun engagement. 

Met dit boek trekt Joris Piot ook aan de alarmbel. Want de vrijwilliger is met uitsterven bedreigd. "Het verenigingsleven vergrijst zienderogen. Drie op de vijf bestuursleden in Vlaanderen is tussen de vijftig en de zeventig jaar. En de leden ook. Het aantrekken van jongeren verloopt moeizaam. Als veel organisaties niet oppassen, dreigt het einde", aldus Joris. 

Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek publiceerde De Standaard een interview met Joris

Bekijk ook de foto's van de boekvoorstelling.