Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

MeToDi: ontwikkeling van een methodologische toolkit ter ondersteuning van ontwikkelaars van digitaal leermateriaal

donderdag 08 juni

Het MeToDi-project heeft als doel de ontwikkeling van een methodologische toolkit ter ondersteuning van ontwikkelaars van digitaal leermateriaal. De toolkit biedt Vlaamse gamebedrijven en uitgeverijen de kans om tools te ontwikkelen die leerkrachten en ouders digitaal ondersteunen in de begeleiding van kinderen. Enerzijds worden principes van het connectivisme vertaald naar verschillende competenties die kinderen verwerven door gebruik te maken van digitale media. Anderzijds worden inzichten van ouderlijke begeleiding verwerkt om de betrokkenheid van volwassenen in dit leertraject te verhogen. De methodologische toolkit dient als raamwerk voor ontwikkelaars bij de uitwerking van een kwalitatief digitaal product voor ouders, onderwijsactoren en kinderen.
Het project beoogt ook de oprichting van een kenniscentrum rond educatie, digitale media en mediawijsheid voor Vlaamse bedrijven.

Het IWT-Tetra-project MeToDi wordt geleid door ed+ict (UCLL), in samenwerking met IMS-CUO (KU Leuven).
In de oprichting van het kenniscentrum, werken ze samen met Mediawijs.be.

Meer info

http://www.metodi.be/