Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Moving Minds bloggen erop los over buitenlandse stage

dinsdag 27 juni

Moving minds, de slogan van hogeschool UCLL, wordt door Michiel Prikken en Jasper Lambrechts, laatstejaarsstudenten van het keuzetraject Kmo & Ondernemen, erg hoog in het vaandel gedragen. Zij gingen tijdens hun stage een avontuur aan in een startup in het buitenland. Michiel vertrok naar Silicon Valley, Californië, terwijl Jasper zijn horizonten in Amsterdam verruimde.

Tijdens het laatste jaar van de professionele bachelor bedrijfsmanagement voert elke student een stage uit om aan te tonen dat hij niet enkel theoretisch onderbouwd is, maar ook voldoende voorbereid is op de arbeidsmarkt. Een heleboel laatstejaarsstudenten verrichten die stage in Vlaanderen of Wallonië, maar elk jaar zijn er uiteraard ook heel wat movings minds die de grens oversteken en van hun stage een waar buitenlands avontuur maken. Dat deden ook Michiel Prikken en Jasper Lambrechts.

Eerder dit jaar ontpopten deze heren zich al tot ware ondernemers tijdens de oprichting van The Pop-Hub in Genk. Daar leidden ze, elk in een team van studenten en onder deskundige begeleiding van een aantal ervaren docenten, hun pop-ups in goede banen. Vlak daarna smeten ze zich volledig op hun stage. Michiel begon bij de startup Badger Maps in Silicon Valley, Jasper kon als stagiaire aan de slag bij startup 24Sessions in Amsterdam.

Tijdens hun stage penden Michiel en Jasper hun ervaringen neer in een toffe blog. Bijzonder interessant leesvoer voor iedereen die er zelf aan denkt om een stage in het buitenland te verrichten of gewoon nieuwsgierig is naar hun ervaringen. Kortom, elke reden is goed om de blogs van deze moving minds op de website van Limburg Startup te lezen. Veel leesplezier! 

Blog Jasper

Blog Michiel