Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Afrikaanse en Zuid-Aziatische nutritionisten bereiden multicultureel buffet in campus Gasthuisberg

zondag 17 september

Van 5 tot 20 september 2017 ging de zomercursus Clinical Nutrtion - North-South Experience door. Deelnemers uit Afrika en Zuid-Azië deden er kennis en vaardigheden op over voedingsrichtlijnen voor o.a. seropositieven en diabetespatiënten.

Deze cursus is een gezamenlijke organisatie van VLIR-UOS en UZ Leuven met UCLL als partner. Collega's van de opleiding voedings- en dieetkunde gaven lessen zoals 'Evidence based practice' . Daarnaast kwam ook de meerwaarde van een keuken in een dergelijke opleiding uitgebreid aan bod. De demonstratiekeuken van campus Gasthuisberg vormde ook het decor voor een kookworkshop volgens het 'bring your own food'-principe. De deelnemers gingen daarbij aan de slag met typische producten uit hun land en kookten zo een multicultureel buffet bij elkaar.