Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

UCLL werkt mee aan uniek STEM-traject

woensdag 20 september

De STEM Masterclasses vormen een unieke kans voor leerkrachten om rechtstreeks in contact te komen met bedrijven en onderzoeksinstellingen.

“We willen leraren de kans geven om de wereld van STEM te leren kennen en tijd te spenderen met onderzoekers, ondernemers en technici. Zo kunnen ze nog beter over deze fascinerende wereld getuigen, hun passie voor STEM (terug) aanwakkeren en ambassadeur worden voor hun leerlingen. De brede blik op de werkelijkheid die jongeren hierdoor krijgen is belangrijk bij het maken van een juiste studiekeuze na het secundair onderwijs”, aldus dr. Erica Andreotti, onderzoeker aan Hogeschool UCLL.

De eerste sessies van het project vinden plaats in bedrijven en onderzoeksinstellingen in Oost- en West-Vlaanderen van oktober tot december 2017. Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.ucll.be/stem-masterclasses.

Het gaat om een gratis driedaags traject met een bezoek aan twee onderzoeksinstellingen, twee bedrijven en één reflectiedag met activiteiten waaraan leerkrachten, ondernemers, bedrijfsmedewerkers en onderzoekers samen deelnemen. Een niet te missen navorming in samenwerking met Hogeschool Vives, ondersteund door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.