Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Studenten UCLL starten sportief

dinsdag 03 oktober

Starten in het hoger onderwijs is een grote stap. Om die kennismaking vlot en leerzaam te laten verlopen, gaan de studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie van hogeschool UCLL ieder jaar naar het domein van Sport Vlaanderen in Herentals.

Ze leven en werken er een hele week samen met elkaar en met docenten. De studenten worden ondergedompeld in diverse outdooractiviteiten waar ze individueel of in team aan deelnemen. Ze gaan er o.a. mountainbiken, kajakken, zwemmen, dansen en doen allerlei recreatiespelen en animatieactiviteiten.

De praktijkcursus sjorren en het bouwen van een hindernissenparcours vormen het hoogtepunt van dit sportkamp. De studenten bouwen zelf een vlot met sjorbalken, fietsbanden en tonnen. Zodra de vloten goedgekeurd worden, steken ze in competitieverband de vijver over. Een student getuigt: “Ik vind alles heel tof, maar het hindernissenparcours en vlottenbouwen springen er toch echt wel uit”.

Zo’n outdoorweek is een ideale combinatie van sport, spel, studie en plezier! De studenten verleggen hun grenzen en ontdekken aan den lijve wat het inhoudt om een leraar sport of trainer te worden. Een student getuigt: “Ik merk heel duidelijk het verschil tussen sporten voor plezier en deze studie. Hier krijgen we veel meer uitleg en leren we hoe we de verschillende sporten kunnen aanleren aan anderen.”

Naar fotoalbum