Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

'Black Box Onderzoek in Bedrijf' in primeur bij THHI Tessenderlo

woensdag 18 oktober

De fascinerende wereld van onderzoek beperkt zich niet tot universiteiten en onderzoekscentra: veel interessante onderzoeksactiviteiten spelen zich immers af binnen de bedrijven zélf. Paradox is wel dat het onderzoek in de privésector voor jongeren vaak een gesloten boek blijft.

De 'Black Box Onderzoek in Bedrijf' is een online scenario waarmee vijfde- en zesdejaarsleerlingen van het secundair onderwijs de fascinerende onderzoekspraktijk van onderzoekster Jytte in het bedrijf Mirion Technologies kunnen ontdekken.

Op 5 oktober hebben leerlingen Industriële Wetenschappen van het Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo het scenario voor de eerste keer getest samen met hun leraar David Serré.

Wil je ook met je leerlingen ontdekken wat onderzoekster Jytte allemaal doet in één werkdag, met wie ze interageert en met welke instrumenten ze werkt?

Ga aan de slag!