Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Hogeschool UCLL organiseert inspiratiedag over wereldleraarschap

vrijdag 10 november

Het team ‘Move Across Borders’ van de Lerarenopleiding van UCLL brengt op vrijdag 10 november UCLL-studenten en medewerkers, leerkrachten en andere spelers uit de Limburgse onderwijs- en welzijnssector samen voor de inspiratiedag ‘From Global Citizen to Global Teacher’ in Hasselt.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties vormen hierbij het richtsnoer: het uitsluiten van armoede, de zorg voor kwaliteitsonderwijs, het gaan voor eerlijk werk en economische groei, de ongelijkheid verminderen en de bekommernis om vrede, veiligheid en sterke publieke diensten zijn de centrale thema’s van de dag.

"We willen leerkrachten en partners in onderwijs en welzijn inspireren, motiveren en informeren over het belang van professionals met een brede en constructieve kijk op de wereld. Werken aan de samenleving van morgen betekent geloven in de groeikansen van alle kinderen", aldus Jessie Vos, UCLL-team Move Across Borders.

bekijk de foto's

 

Een interview met Kristel Verbeke

Interview Noël Slangen Interview Bruno Vanobbergen