Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Jasmien Vandevelde legt eed af als griffier

donderdag 16 november

Vrijdag 10 november legde Jasmien Vandevelde haar eed af als griffier voor het vredegerecht én de politierechtbank. Ze is hiermee de eerste in Limburg zijn om beide functies te combineren. Dit als gevolg van de rationalisatie en modernisering van justitie en recht door minister Koen Geens.

Jasmien studeerde in 2014 af aan het UCLL in de afstudeerrichting Rechtspraktijk. En ambieerde al snel voor een job als griffier. Tijdens haar opleiding kon ze kennis maken met een brede waaier aan rechtszaken en –termen. En ondervond ze hoe belangrijk het is om deze op een verstaanbare wijze over te brengen aan de gewone burger. Ze wilde dan ook niet louter administratief aan het werk, maar ook betrokken zijn bij de uitvoering van de gerechtelijke procedures.

Na een interessante stage aan het vredegerecht van Landen en Zoutleeuw, solliciteerde ze spontaan voor een job als medewerker bij het vredegerecht, en startte zo haar carrière in het vredegerecht in Sint-Truiden. Na een positief examenverloop bij Selor, het selectiebureau van de overheid, kwam ze als laureaat uit mondelinge proeven voor de selectie voor griffier. Afgelopen vrijdag werd ze officieel benoemd na een korte eedaflegging. 

Proficiat Jasmien!