Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Samenwerking met Hakodate College Japan

donderdag 07 december

UCLL ontving op woensdag 6 december Shigeru Tadano, president van het National Institute of Technology, Hakodate College uit Hokkaido, Japan. Hij is het hoofd van een van de 55 nationale technologie instituten in Japan, dat ingenieursopleidingen aanbiedt in 3 departementen en 1 advanced course. Zij mogen jaarlijks ongeveer 1000 studenten ontvangen.

Algemeen directeur Marc Vandewalle ondertekende tijdens een officiële plechtigheid een samenwerkingsakkoord. Hiermee wordt UCLL de enige Belgische partner van Hakodate College. En de tweede Europese partner, naast IUT Lille. Het samenwerkingsakkoord zal in een eerste fase studenten uitwisselen binnen de onderzoeksprojecten. Later zullen studenten vakken kunnen volgen waarvan de resultaten naar het thuisland meegenomen worden. 

Dennis Maes, student Elektromechanica, zal als eerste een stage volbrengen in 2018 rond robotica in het Hakodate College.