Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Starbucks opent eerste Limburgse ‘on the go’ koffiecorner op Campus Diepenbeek van UCLL

donderdag 08 februari

Internationale koffieketen en Limburgse handelaars trekken mee Living Campus op gang

De studenten, docenten en gasten van UCLL’s Campus Diepenbeek kunnen hun dag voortaan starten met een dampende kop koffie, thee of chocolademelk van Starbucks. Deze internationale keten opende er haar eerste ‘on the go’-concept in Limburg: een kleinere, zelfbedieningsversie van de populaire koffiebar. Ook pop-ups van lokale handelaars van Vitamientje en Coup de Soup kregen hun stek op de hogeschool.

Vele hoekjes

Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL: “Zowel studenten als medewerkers gaven aan dat er nood was aan meer ontmoeting. Door het cateringaanbod over de campus te verspreiden, creëren we verschillende hoekjes waar iets te beleven valt en mensen elkaar kunnen treffen. De koffiecorner van Starbucks en de Limburgse pop-ups passen daar perfect in. Ze zorgen mee voor de eerste stap richting een echte ‘living campus’.”

Meer dan de doorsnee koffie

Waarom in Limburg starten bij UCLL? Carl Stalpaert, Starbucks: “De UCLL-studenten zelf bleken vragende partij voor een koffiebar. We hebben de hogeschool een voorstel gedaan en zo ging de bal aan het rollen.” De Starbucks-koffie is wel ietsje prijziger dan die uit de kantineautomaat. “Ons aanbod in het Starbucks Corner Café is sowieso 20% goedkoper dan in de grote winkels. Bovendien kom je hier niet alleen voor de koffie; studenten houden duidelijk ook van de Starbucks beleving.”

Keuze

Tom Vanhaelst, student Biomedische Laboratoriumtechnieken, was vanuit UCLL’s studentenraad betrokken bij de onderhandelingen met Starbucks. Hij bevestigt: “Het aanbod van Starbucks is breed en da’s op zich al fijn. Studenten blijken ook bereid wat meer te betalen voor een koffie waar ze echt van kunnen genieten – ook al omdat je hier letterlijk meer koffie krijgt voor je geld. Belangrijk is dat iedereen de keuze heeft en voor een warme drank ook nog terecht kan in het studentenrestaurant.”

Living Campus en Masterplan 2020

Het Living Campus concept kwam uit de VS overwaaien. Het kadert binnen het Masterplan 2020 Diepenbeek van de hogeschool, waarbij de gehele campus een facelift krijgt. Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL: “UCLL wil een plek creëren waar studenten en personeel maar ook externen meer kansen hebben op ontmoeting.” Studenten en medewerkers zullen hieraan bijdragen: in de foyer komt er ruimte voor projecten van de jonge ondernemers van StartMinds maar ook voor initiatieven zoals de UCLL pop-up stores.