Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

INTER-ACT wint prijs beste poster

dinsdag 13 februari

interact_poster_prijs_dep_day_1022018.jpgMet een 50-tal waren ze, de posters voor de departementsdag van het departement Ontwikkeling en Regeneratie van de KU Leuven. Maar de prijs voor de beste poster werd toegekend aan de collega's van het INTER-ACT onderzoek.

INTER-ACT is een toegepast biomedisch onderzoeksproject waarbij meer dan 1000 pas bevallen moeders worden opgevolgd. De resultaten hiervan dienen als input voor een mobiele applicatie voor pasbevallen moeders en zwangeren én worden geïmplementeerd in bestaande zorgpaden. De grote maatschappelijke relevantie én het innovatief karakter van dit project sprongen ook bij de jury in het oog. En zo staat dit toegepast onderzoeksproject zijn mannetje tussen posters over fundamenteel onderzoek, dierenmodellen, epigenetica,...

Het team van INTER-ACT werkt voor dit project samen met 7 Vlaamse ziekenhuizen, Kind & Gezin, de KU Leuven en de UA. 

Voor UCLL zijn collega Annick Bogaerts (coördinator programmalijn Moeder en Kind, expertisecel Healthy Living) en Dorine Heynickx betrokken.