Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Campus Proximus viert 10de International Law Week met hoog bezoek

In de media
donderdag 08 maart

UCLL’s afstudeerrichting Rechtspraktijk vierde op 6 maart de 10e verjaardag van haar International Law Week met een bijzondere academische zitting op haar Campus Proximus in Heverlee. Ministers van Staat Mark Eyskens en Frans Van Daele spraken vanuit hun levenslange ervaring een publiek van studenten, medewerkers, alumni en gasten van de hogeschool toe over de toekomst en uitdagingen van de Europese Unie. In de loop van de week werken zo’n 100 Europese studenten nog rond politieke en juridische onderwerpen uit het internationale recht.

Ministers van Staat Mark Eyskens en Frans Van Daele debatteren met studenten over ‘Europa 2.0’ op Campus Proximus

Bekijk hier de foto's van de feestelijke gastlezing.

Een (on)Verenigd Koninkrijk en een Verenigd Europa? Waarheen met onze welvaartsstaat of welzijns-samenleving? Wat met migratie? En welke waarden hierin te verdedigen? Het waren maar een paar van de vragen waarover de ministers van Staat Mark Eyskens en Frans Van Daele hun licht lieten schijnen, dinsdagavond. Als respectievelijk gewezen Eerste Minister van België en medeonderhandelaar van het EU-Verdrag enerzijds en gewezen EU-ambassadeur en permanent vertegenwoordiger bij de EU en gewezen ambassadeur in de VS anderzijds werd het een bijzondere ontmoeting tussen twee ervaringsdeskundigen.
 
Aangezien de International Law Week van de hogeschool zich voornamelijk tot een studentenpubliek richt, sprak Prof. Em. Mark Eyskens hen ook in het bijzonder toe: “Het is cruciaal dat jullie jonge mensen beseffen dat de toekomst niet alleen in jullie handen ligt, maar ook door jullie maakbaar is.”
 
Over de International Law Week
UCLL’s International Law Week gaat dit jaar voor de tiende keer door. Elk jaar komen zo een 100-tal rechtspraktijkstudenten uit een rits Eurolanden in Heverlee bijeen rond een thema over Europees rechts of internationale politiek. Dit jaar loopt de jubileumversie van de projectweek van 5 tot 9 maart op en rond Campus Proximus, met als thematische focus ‘EU 2.0 – Drivers & Challenges’. International Law Week kadert in UCLL’s internationaliseringsmissie en wil bijdragen om studenten te vormen tot wereldburgers die inzetbaar zijn in de multiculturele regio’s en de geglobaliseerde samenleving.