Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Internationale week voor leraren

woensdag 04 april

Van maandag 26 tot vrijdag 30 maart organiseerde de lerarenopleiding een internationale week. Met een brede waaier aan presentaties, workshops en ontmoetingen met buitenlandse gasten werd het een boeiend programma voor toekomstige leraren.

"Inspiratie haalden we uit de openingslezing 'Wat brengt ons duurzaam geluk en hoe kunnen we daarrond werken in ons onderwijs?'  Tijdens de sessies van collega´s en partners uit Kaapstad, Murcia enTsjechië zoomden we o.a. in op omgaan met diversiteit, waarden in onderwijs, technologie in leerprocessen, niet-formele collaboratieve leermethodes en anti-pestbeleid in samenhang met wereldburgerschap. Volgend jaar gaan we nog een stapje verder. Meer studenten prikkelen en samenwerken met extra scholen is onze ambitie", aldus Karine Hindrix.

Wens je graag meer info over internationalisering binnen de lerarenopleiding van hogeschool UCLL? Contacteer het international office via mail naar anja.samyn@ucll.be.