Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Leerlingen Provinciale School Diepenbeek volgen workshops Technologie

dinsdag 08 mei
PSDiepenbeek @ UCLL

UCLL biedt verschillende workshops aan om studenten van het secundair onderwijs op een aangename en interactieve manier kennis te laten maken met de verschillende technologische richtingen. De workshops zijn een aanvulling op het aanbod Samenwerken & Samenscholen.

De Provinciale School Diepenbeek spendeerde een hele dag op campus Diepenbeek met een groep van 36 leerlingen. Ze volgenden onder andere de workshops rond domitica, robotica en kregen ook een uitgebreide kennismaking met de energie-unit van UCLL.

Tijdens de workshop domotica werden aan de hand van het kleinste kamertje, het toilet, praktische antwoorden gezocht op de automatisatie van licht, verluchting, spoeling en meer. De leerlingen kregen op deze manier de kans om de mogelijkheden en problemen bij domotica op een ludieke en kritisch wijze te evalueren.

In de werkplaats van robotica mochten studenten vervolgens zelf aan de slag om de robotarmen te besturen. Met enkele oefeningen leerden zij bewegingen en toepassingen programmeren en uitvoeren.

Ook de energie-unit trok hun aandacht. Na een korte theoretische inleiding in de grote aula, konden de leerlingen van PSDiepenbeek zelf de installatie bestuderen. En kregen ze zo een praktisch beeld van de werking en de mogelijkheden van deze groene, mobiele energie-unit.

Met het aanbod Samenwerken & Samenscholen zet UCLL haar deuren open voor leerlingen van het basis- en secundair onderwijs. Om naast de infodagen en openlesdagen ook praktische activiteiten aan te bieden, en zo leerlingen te laten proeven van het aanbod bij de hogeschool. Een deel van de workshops kan op locatie gegeven worden, waarbij alle benodigdheden voorzien worden. Ook de energie-unit kan dan aan de school geplaatst worden. PSDiepenbeek heeft de start alvast goed ingezet van een leerrijke rondgang in de Vlaamse secundaire scholen.

Wil je graag meer weten? Bekijk dan snel het volledige aanbod.