Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Bhutanese gasten hebben het op hogeschool UCLL over geluk

woensdag 09 mei
Ambassadeur van Bhutan in Belgie, mevr. Choden

Studenten en docenten laten zich inspireren

De Bhutanese ambassadeur in België, mevr. Choden en mr. Taksi Chophel van de Royal University of Bhutan gaven afgelopen maandag een seminarie op hogeschool UCLL. De focus van de namiddag op Campus Hertogstraat in Heverlee was het ‘Gross Happiness Inspired’ beleid dat het Aziatische land voert. Klaas Vansteenhuyse, hoofd International Office, UCLL: “Dit alles kaderde in het Erasmus Plus project tussen onze hogeschool en de universiteit. Daarin staat curriculumontwikkeling centraal.” De internationale gasten spraken voor een publiek van studenten, docenten en onderzoekers van UCLL.

Het grootste gemeenschappelijke geluk

De heer Taksi Chophel, docent Sociale en Politieke Wetenschappen legde de link uit tussen het boeddhistische systeem en de principes van een politiek beleid geïnspireerd door geluk. Bhutan heeft in haar grondwet ingeschreven dat het doel van een regering moet zijn om het geluk van haar bevolking te verbeteren – een aanpak die uniek is in de wereld. Bhutan past dit beleid ondertussen toe in alle onderdelen van haar samenleving. Het onderwijs en de lerarenopleidingen staan daarbij in het middelpunt.

UCLL en Bhutan

UCLL en de Royal University of Bhutan werken sinds 2016 samen, ondersteund door de Bhutaanse ambassade in Brussel. Het resultaat daarvan is een Erasmus Plus project (KA107) dat uitwisseling van kennis, ervaring en medewerkers tussen UCLL en RUB mogelijk maakt.