Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Enquête (cyber)pesten

donderdag 07 juni

Onze hogeschool zet sterk in op het creëren van een aangename leeromgeving waarin studenten zich goed voelen. Tijdens je studies beleef je tal van onvergetelijke momenten, maar soms zijn er ook minder aangename ervaringen.

Een probleem dat overal voorkomt, ook in het hoger onderwijs, is pesten. Om dit probleem goed aan te pakken, moeten we een grondig zicht krijgen op de pesterijen die studenten ervaren en hun noden op het vlak van ondersteuning en opvang. Daarom voeren wij, onderzoekers van de UCLL, een onderzoek uit in heel Vlaanderen.

We vragen je om een vragenlijst in te vullen. Je antwoorden hierop zijn heel belangrijk, omdat ze mee bepalen hoe pesten in de toekomst aangepakt kan worden. Pester of gepeste, we veroordelen niemand. We willen vooral graag eerlijke antwoorden. Belangrijk om weten is dat je antwoorden volledig anoniem zijn. We kunnen deze niet aan jouw naam koppelen. Vragen die je liever niet beantwoordt, kan je gewoon overslaan. Je bent ook vrij om op elk moment te stoppen met antwoorden.

Het invullen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Je kan de enquête starten door op deze link te klikken.

Interessant om te weten:

Onder de invullers verloten we 15 cadeaucheques van Sodexo, ter waarde van 25 euro. Deze zijn geldig bij tal van lokale handelaars en winkelketens. Als je kans wil maken op zo een cheque, dan vul je aan het einde van de enquête je e-mailadres in. Dit e-mailadres wordt apart bewaard, zodat we je antwoorden er niet aan kunnen koppelen.

  • We zijn ook op zoek naar studenten die ons persoonlijk willen spreken over hun ervaringen met pesten binnen de hogeschool, als gepeste, pester, getuige… Als je wil meewerken, dan kan je je gegevens nalaten aan het einde van de enquête of een e-mail sturen naar lieve.lembrechts [at] ucll.be. Getuigen kan ook anoniem, per telefoon of chat. Als dank krijg je een Sodexo cadeaucheque van 25 euro.
  • Meer info over dit onderzoek vind je achter deze link.