Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Studenten UCLL doneren 3822 euro aan kinderziekenhuis UZ Leuven

vrijdag 12 juli
Prof. dr. Buyse bezoekt Campus Proximus

Deel opbrengst Small Business Projects Management en Technologie voor inrichting speel- en therapiedaktuin

De studenten van de programma’s Management en Technologie op Campus Proximus in Heverlee laten zich elk jaar van hun meest ondernemende kant zien in de Small Business Projects (SBP’s). Onder begeleiding van UCLL-docenten en partners zoals VLAJO, richten ze in hun laatste jaar een eigen bedrijfje op. Daarbij selecteren ze meteen ook een goed doel om een deel van hun winst aan over te maken. Dit jaar werd quasi unaniem gekozen voor het kinderziekenhuis van UZ Leuven. Robrecht Van Goolen, docent UCLL: “Onze studenten legden het voorbije semester mooie winstcijfers voor. Daardoor kan er maar liefst €3822 geschonken worden voor de inrichting van een speel- en therapietuin. Op deze manier dragen de studenten met hun ondernemerschap ook een steentje bij aan de regio Leuven.”

Professor dr. Gunnar Buyse, diensthoofd kindergeneeskunde UZ Leuven, kwam eerder in het academiejaar al langs op UCLL’s Campus Proximus om te bekijken wat de bijdrage van de studenten zou kunnen betekenen. “Ziek zijn is nooit fijn, zeker niet voor kinderen die lang in het ziekenhuis moeten verblijven door een ernstige ziekte en zware medische behandelingen. De missie van UZ Leuven is dan ook niet enkel genezen, maar ook de talenten en de toekomst van de kinderen in al zijn aspecten optimaal verzekeren. Daarom plaatsen we het kind en zijn ontwikkeling centraal met onder meer een unieke speel- en therapietuin op het dak van het nieuwe kinderziekenhuis. Deze tuin kunnen we niet realiseren zonder de steun van schenkers, en daarom is onze dankbaarheid ten aanzien van de ondernemende studenten van hogeschool UCLL onnoemelijk groot.”

De bouw van de tuin start een van de komende maanden op een van de dakterrassen van het nieuwe kinderziekenhuis.