Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

UCLL doet mee aan Climbing for life

maandag 02 september

De voorbije dagen trokken de diaT1oppers, een groep gebouwd rond sportieve personen met type 1 diabetes, naar de Franse Vogezen om al wandelend, lopend of fietsend mee te doen aan ‘Climbing for Life’. Dit event is de afsluiting van een educatief jaarprogramma van een 100-tal diabeten en 40-tal begeleiders (artsen, educatoren, diëtisten) uit 7 ziekenhuizen. Drie UCLL-onderzoekers werkzaam op het gerelateerde onderzoek ‘sport en diabetes’ (https://www.ucll.be/pwodiabetes) namen dit jaar deel en beklommen zo samen ‘Le Ballon d’Alsace’ en ‘La Planches de Belles filles’. Voorlopige resultaten van het onderzoek zullen voor het breed publiek getoond worden op het Diabetessymposium te Gent op 7 en 8 november 2019.

Meer info omtrent het diat1op initiatief op www.diat1op.be