Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Kleuterleraren ontdekken de Sherborne-bewegingsmethode

maandag 14 oktober

Jonge kinderen hebben veel nood aan beweging. Het versterkt hun ontwikkeling en vaardigheden terwijl ze plezier maken. Die boodschap geven ze op hogeschool UCLL al vroeg mee aan kersverse studenten Kleuteronderwijs.

Docent Leene Leyssen gaf op campus Clenardus in Diest een introductie in de bewegingsmethode van Veronica Sherborne, waar jong en oud met plezier aan kan deelnemen. De studenten bewogen met kleuters rond het thema verkeer. De kleuters speelden auto’s en de studenten waren vrachtwagens. De vrachtwagens en auto's reden rond in de zaal, ze gingen naar de carwash, parkeerden hun voertuigen, ze werden weggetakeld … Zo worden bewegingsspelletjes dolle pret!

Leene Leyssen: “Veronica Sherborne was bewegingspedagoge in het bijzonder onderwijs. Al snel ontdekte ze dat sommige oefeningen in de les lichamelijke opvoeding niet voor iedereen even gemakkelijk waren. Ze ontwierp een methode waar bewegen voor iedereen leerrijk en plezant is."

"We laten onze studenten al vroeg proeven van deze bewegingspedagogie. Zo beseffen toekomstige kleuterleraren dat bewegen al spelenderwijs op allerlei manieren aangeboden kan worden aan jonge kinderen."