Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

UCLL start in september 2021 in "code groen"

vrijdag 25 juni

 

Hoe beginnen we het academiejaar 2021-2022 bij UCLL? Aan wat mag je je verwachten?  

Het wordt hoe dan ook het jaar van de reset, de grote nieuwe start. Niet alleen voor jou als kersverse student aan onze hogeschool, ook onze campussen en het studentenleven zullen bruisen als nooit tevoren! 

 

ONDERWIJS op de campus! 

Labo’s, praktijklokalen, ruimtes voor interactieve sessies ... les volgen op de campus is bij UCLL een absolute must. Het campusleven hoort ook gewoon bij het studentenleven. Onze hogeschool is weliswaar groot, maar onze 8 campussen zijn gezellig én hebben voldoende ruimte om jullie te ontvangen. Het liefst zonder coronamaatregelen, natuurlijk en daar gaan we eigenlijk van uit.  

online lessen? zeker, maar met mondjesmaat voor eerstejaars 

Onze studenten waren het afgelopen jaar duidelijk: onze focus moet blijven gaan naar on-campus onderwijs, maar de best practices van online onderwijs mogen niet verloren gaan. We kiezen dan ook resoluut voor een combinatie van beiden, voor hybride leren: hoofdzakelijk on-campus lessen, praktijk en labo’s plus een beperkte, doelgerichte online invulling van ons onderwijsaanbod. 

Als hogeschool vinden we het belangrijk dat jullie al snel een verbinding kunnen maken met elkaar en met alles wat leeft op de campus. Het belang van en de nood aan het leggen van nieuwe sociale contacten is niet te onderschatten. Als eerstejaarsstudent zal je dan ook vooral op de campus onderwijs krijgen (lessen, labo’s, etc).  

nieuwe start 

In de jaren die volgen zullen jullie wél voluit kennis maken met het hybride leren – omdat onze studenten dat wensen én omdat dit de toekomst is, ook in het werkveld. 

Met de start van het academiejaar gaan we in september dus niet helemaal terug naar het ‘oude normaal’, noch gooien we de goede zaken die voorbije maanden uit de bus kwamen, overboord. We zetten samen een grote stap in de richting van de toekomst. 

startdagen en ontmoetingsmomenten 

Ook dit jaar organiseren we weer startdagen voor onze eerstejaars en nieuwe studenten, in kleine groepjes. Zo leer je de hogeschool, je medestudenten, docenten en campus meteen goed kennen. 

goed in je vel, in alle omstandigheden  

We gaan ervanuit dat we het nieuwe academiejaar op 20 september voluit kunnen starten, zonder enige vorm van beperkingen: dus in code groen. Maar als de voorbije maanden ons iets geleerd hebben, dan is het wel dat we flexibel moeten kunnen zijn.  

Moeten we toch terug naar meer online onderwijs dan verwacht en gehoopt, dan ligt er een plan klaar om jou extra te ondersteunen met bijzondere aandacht voor het sociale aspect. Want: studeren doe je nooit alleen.