HR-Business analist | UCLL

Over de microcredential HR-business analist

Voor wie?

Je hebt interesse in HR, arbeid en organisatie.  Je wilt graag aan de slag als HR-professional of wil in je huidige functie deze taken mee opnemen binnen de organisatie. Je bent sterk in planning, bent ondernemend, flexibel en hebt uiteraard een passie voor het werken in organisaties met mensen.

De HR-Business Analist is verantwoordelijk voor de verschillende HR-processen en deze af te stemmen in lijn met de algemene strategie van het bedrijf. 

  • Hierbij staan people management en change management centraal.  
  • Samen met het management staat de HR-Business Analist in voor een strikte opvolging van de loonkosten.  
  • De HR-Business Analist adviseert en begeleidt dagelijks verschillende managers bij algemene personeelsvraagstukken.  
  • De HR-Business Analist weet om te gaan met data en digitalisering van processen om zo de organisatie ‘future proof’ te organiseren. 

Deze microdegree van 22 studiepunten combineert opleidingsonderdelen uit de opleiding: bachelors/sociaal-werk/afstudeerrichting-personeelswerk (HR-traject):

  • Startdatum:  20 september 2022
  • Duur:  1 academiejaar
  • Doelgroep:  Bedrijfsleven / Iedereen
  • Onderwijstaal:  Nederlands
  • Je volgt les met de bachelorstudenten.
  • Later nog verderstuderen? De verworven studiepunten kan je gebruiken in de bacheloropleiding SW-HR-traject.

Studieprogramma

Elke student krijgt een TMA (talenttest) om te kunnen lezen hoe de talenten van de studenten matchen met de vereiste competenties en in welke mate we deze kunnen ontwikkelen.  Deze test geeft ook concreet materiaal om de coaching doorheen het traject te ondersteunen.  

Business & Financial Mgt. (6 stp)
Openvouwen
Future of your work (5 stp)
Openvouwen
Leadership & Change (3 stp)
Openvouwen
Organisatieontwerp- & ontwikkeling (4 stp)
Openvouwen
Strategisch HR (4 stp)
Openvouwen

Verder studeren?

De HR-honger nog niet gestild?  Je kan na je microdegree beslissen om de bachelor SW-HR-Traject te volgen.  Je krijgt vrijstellingen voor de opleidingsonderdelen die je behaalde. Je studie combineren met een job?  Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof.

Praktisch

Wanneer volg je les?

Je start op 20 september bij de start van het academiejaar.  Je hebt gemiddeld 1 dag per week les. Daarnaast besteed je ook nog tijd aan het individueel studeren, de opdrachten en de groepswerken.  De opleiding duurt 1 academiejaar en volgt het semestersysteem, met examens in januari en juni. 

Diploma?

Je ontvangt geen diploma, wel een attest als bewijs dat je een microdegree volgde en met succes de credits van de opleidingsonderdelen behaalde.

Kostprijs?

Je volgt een microdegree in de vorm van een creditcontract. Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je per academiejaar opneemt.