HR-payroll & data analist | UCLL

Microdegree HR-payroll & data analist

Voor wie?

Je hebt interesse in HR, arbeid en organisatie.  Je wilt graag aan de slag als HR-professional of wil in je huidige functie deze taken mee opnemen binnen de organisatie. Je bent sterk in planning, bent ondernemend, flexibel en hebt uiteraard een passie voor het werken in organisaties met mensen.

De relatie tussen werknemers en werkgevers verandert voortdurend. Aanpassingen in de sociale wetgeving en regelgeving dwingen HR-medewerkers om bij te scholen. 

  • De HR-Payroll & data analist geeft advies en begeleidt doorheen de complexe arbeidswetgeving.  
  • Dagelijks verwerkt de HR-Payroll & data analist de lonen en de personeelsadministratie
  • Als HR-payroll & data analist is hij het eerste aanspreekpunt voor elke vraag over loonbeheer en sociale wetgeving. Bovendien genereert en interpreteert hij data en maakt deze overzichtelijk.  
  • De HR-Payroll & data analist kan diverse verloningstechnieken inzetten als een strategisch wapen.  Hiermee stuurt hij het personeelsbeleid mee aan.

Deze microdegree van 18 studiepunten combineert opleidingsonderdelen uit de opleiding bachelor Human Resources Management.

  • Startdatum:  september 2024
  • Duur:  1 academiejaar
  • Doelgroep:  Bedrijfsleven / Iedereen
  • Onderwijstaal:  Nederlands
  • Je volgt les met de bachelorstudenten.
  • Later nog verder studeren? De verworven studiepunten kan je gebruiken in de bacheloropleiding Human Resources Management.

Studieprogramma

Elke student krijgt een TMA (talenttest) om te kunnen lezen hoe de talenten van de studenten matchen met de vereiste competenties en in welke mate we deze kunnen ontwikkelen.  Deze test geeft ook concreet materiaal om de coaching doorheen het traject te ondersteunen.  

Payroll & Data reporting (5 stp)
Openvouwen
ICT & Data Basics (5 stp)
Openvouwen
Sociaal Recht 1 (5 stp)
Openvouwen
Sociaal Recht 2 (5 stp)
Openvouwen

Verder studeren?

De HR-honger nog niet gestild?  Je kan na je microdegree beslissen om de bachelor Human Resources Management te volgen.  Je krijgt vrijstellingen voor de opleidingsonderdelen die je behaalde. Je studie combineren met een job?  Deze opleiding geeft recht op Vlaams opleidingsverlof.

Praktisch

Wanneer volg je les?

Je start in september bij de start van het academiejaar.  Je hebt gemiddeld 1 dag per week les. Daarnaast besteed je ook nog tijd aan het individueel studeren, de opdrachten en de groepswerken.  De opleiding duurt 1 academiejaar en volgt het semestersysteem, met examens in januari en juni. 

Diploma?

Je ontvangt geen diploma, wel een attest als bewijs dat je een microdegree volgde en met succes de credits van de opleidingsonderdelen behaalde.

Kostprijs?

Je volgt een microdegree in de vorm van een creditcontract. Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je per academiejaar opneemt.