Twee nieuwe UCLL microdegrees:

ICT-coördinator en onderwijstechnoloog

Opleiding in afstandsonderwijs, in samenwerking met partners van de Associatie KU Leuven,  met juridische inschrijving bij Hogeschool UCLL. 

De rol van ICT-ondersteuners in het leerplichtonderwijs wordt steeds belangrijker. Basisscholen en secundaire scholen hebben moeite om ICT-coördinatoren te vinden die technisch en onderwijstechnologen die onderwijskundig kunnen tegemoetkomen aan de steeds toenemende eisen op het vlak van ICT en onderwijs. Voor deze beroepen verwachten we zeker tegen 2025 grote tekorten op de arbeidsmarkt.

UCLL organiseert daarom  twee microdegrees:

  • ICT-coördinator (24 studiepunten)
  • Onderwijstechnoloog (18 studiepunten)

Ben je een leerkracht of pedagogisch ICT-coördinator die de collega’s mee op sleeptouw wil nemen in digitaal leren en lesgeven?  Ben je in je organisatie of bedrijf als trainings- of vormingsverantwoordelijke bezig met leermethodieke n en de digitale aspecten van leren? Dan is een van deze opleidingen de extra upgrade die je nodig hebt!

  • Een ICT microdegree  is een specialisatie- en navormingstraject waarbij we specifieke opleidingsonderdelen selecteren uit onze educatieve bacheloropleidingen en toegepaste informatica.
  • Je kan deze microdegrees volgen via begeleid afstandsonderwijs. Je locatie speelt dus geen rol!
  • Je kan starten in september of in februari.
  • Je volgt de opleiding op je eigen tempo.
  • Als je 24 studiepunten opneemt, reken wel op 25 à 30 uren werk per lesweek, inclusief de nodige begeleiding en online groepsessies. 
  • Je volgt een microdegree in de vorm van een creditcontract. Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je per academiejaar opneemt. Bijvoorbeeld: als je in 1 academiejaar 24 studiepunten opneemt bedraagt het studiegeld ongeveer € 540.
  • Na het afronden van de opleiding ontvang je het certificaat van de Vlaamse ICT-coördinatoren Liga (VICLI) van pedagogisch ICT-coördinator (microdegree onderwijstechnoloog), technische ICT-coördinator (microdegree ICT-coördinator) en/of ICT-coördinator (als je beide opleidingen hebt gevolgd).

Studieprogramma

Lesgevers

Bart Boelen

bart.boelen@ucll.be
Microdegree Onderwijstechnoloog / ICT-Coördinator  

Bart is onderwijstechnoloog, expert hybride leren en onderzoeker aan UCLL. Voorheen was hij leraar lager onderwijs, waarna hij een master in E-learning Design and Development behaalde. Als pedagogisch-ict coördinator heeft hij digitalisering in het Atlas College Genk mee uitgestippeld en ondersteund. Tegelijk trok hij aan de kar van de onderwijsinnovatie op de T2-campus. Momenteel ondersteunt hij collega’s en teams aan UCLL in het ontwikkelen van hybride cursussen, en begeleidt hij scholen(groepen) in het uittekenen van een plan op maat voor de Digisprong.

Katja Bongaerts

katja.bongaerts@ucll.be
Microdegree Onderwijstechnoloog

Katja behaalde haar masterdiploma aan de Economische Hogeschool Limburg en haar pedagogisch diploma aan het Limburgs Universitair Centrum. Na enkele jaren in het secundair onderwijs als leerkracht en ICT-coördinator, werkt ze nu al meer dan 20 jaar in de lerarenopleiding van de UCLL als lector informatica. Ter ondersteuning van de onderwijspraktijk is ze verbonden als onderzoeker aan de Techniek-en wetenschapsacademie van de UCLL.

Katja Claes

katja.claes@ucll.be
Microdegree Onderwijstechnoloog 

Katja studeerde aan het Limburgs Universitair Centrum waar ze een master behaalde en haar pedagogisch diploma. Na haar studies werkte ze als leerkracht in het secundair onderwijs daarna begon ze als ICT-coördinator in de lerarenopleiding lager- en kleuteronderwijs van de UCLL. Nu is ze al meer dan 20 jaar lector informatica in de lerarenopleiding secundair onderwijs. Ter ondersteuning van de lespraktijk voert ze ook onderzoek naar verschillende ICT-gerelateerde thema's.

Kristiaan Mannaert

kristiaan.mannaert@ucll.be
Microdegree ICT-Coördinator

Kristiaan is leraar wiskunde, fysica en informatica. Na enkele jaren als leraar en ICT-coördinator in het secundair onderwijs ging hij aan de slag als praktijklector informatica aan de UCLL. Kristiaan begeleidt ook studenten aan de educatieve master wetenschappen en technologie aan KU Leuven. Hij heeft een voorliefde voor netwerken en cybersecurity. 

Heb je interesse in een van deze microdegrees?

Contacteer ons voor een online intakegesprek:

ICT-Coördinator
Onderwijstechnoloog

ICT-coördinator & onderwijstechnoloog, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Bart Boelen
Microdegree Onderwijstechnoloog