Over Circular Lab

We zijn onderweg naar een steeds hogere nood aan circulariteit. Vanuit het werkveld stijgt de vraag naar mensen met  praktische kennis rond duurzaamheid. Zij kunnen een onderneming in transitie namelijk naar een meer duurzame staat brengen. Bedrijfsleiders en managers zijn het gewend om strategie binnen een onderneming te implementeren. Het is echter een uitdaging om mensen in beweging te brengen door middel van transitiemanagement. 

  • Hoe zet je als onderneming stappen om de continuïteit van de onderneming te verzekeren?
  • Hoe ga je om met onzekerheden, onduidelijke regelgeving of weerstand van verschillende stakeholders?
Het profiel van onze deelnemers
Openvouwen
Jouw (eigen) ondernemingscase
Openvouwen
Casevoorbeelden
Openvouwen

Waarom deze uitdaging?

Transitie wordt bemoeilijkt door de impact van de huidige volatiele economie, maar ook door de sociale en omgevingsdruk op de onderneming. Er zijn enorm veel onzekerheden over de toekomst en de snel veranderende of ontoereikende regelgeving

Verder kampt men met de uitdaging om het hele netwerk in beweging te brengen. Het is niet voldoende om enkel de eigen onderneming duurzaam te maken. Alle stakeholders, zoals leveranciers, transporteurs, klanten of zelfs shareholders moeten mee willen in het proces.

Jij bepaalt zelf tijdens een intake gesprek met de modulemanager welk doel je beoogt om dit postgraduaat te volgen. We ondersteunen in de ontwikkeling van jouw competenties  en indien gewenst werk je tegelijk aan een case uit  eigen onderneming.

Vakkengids

Jij bepaalt zelf tijdens een intakegesprek met de modulemanager welk doel je beoogt tijdens je deelname aan dit postgraduaat. We ondersteunen je in de ontwikkeling van jouw competenties en indien gewenst werk je tegelijk aan een case uit eigen onderneming.

Transition Management: Mindset

 3 sp     

Data & Marketing

3 sp

Sustainable and agile  supply chain

3 sp

Financial plan and new reporting              

3 sp

Circular Business Models      

3 sp

Circular Environment   

3 sp

Circular lab 1   

6 sp

Circular lab 2

6 sp

Transition Management: Mindset

 3 sp     

Data & Marketing

3 sp

Sustainable and agile  supply chain

3 sp

Financial plan and new reporting              

3 sp

Circular Business Models      

3 sp

Circular Environment   

3 sp

Circular lab 1   

6 sp

Circular lab 2

6 sp

Transdisciplinair werken

Wij bieden eveneens de mogelijkheid om een Circular Lab gefocust op een andere sector te volgen. Een blik op een andere sector kan vaak tot verrassende inzichten voor eigen complexe problemen zorgen. Zo wordt transdisciplinair werk een oplossingsgerichte inspiratiebron!

Plaats- en tijdsonafhankelijk

De vakken worden voornamelijk in afstandsonderwijs aangeboden. Op deze manier kan je wanneer jou dat het best uitkomt en op eigen tempo leren. Tijdens het Circular Lab zal je wel op de campus verwacht worden. 14 dagen voor elke on-campus sessie ontvang je een podcast van een tiental minuten, met inzicht op het topic van de sessie. De opleiding wordt aanvaard voor het Vlaams opleidingsverlof.

Samenwerking met VKW Limburg

We zien ons postgraduaat als een vervolg op de masterclass 'Circulaire Economie' van VKW Limburg. Bij VKW leren ondernemers meer over het topic circulariteit kennen. Bij UCLL leer je complexe problemen door middel van design thinking op te lossen. De masterclass is geen vereiste om dit postgraduaat te volgen. 

Samenwerking Koning Boudewijnstichting

Deze opleiding kwam tot stand met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Intake & inschrijving

Interesse of klaar om te starten? Mail dan naar Ann Reulens om een intakegesprek in te boeken.

Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijvenHier gaan we na welk doel jij hebt en gaan we na welke mogelijkheden dit postgraduaat je daarin kan bieden. Zo willen wij er graag voor zorgen dat je verwachtingen bij inschrijving ook worden ingelost.

Om te kunnen inschrijven voor de opleiding moet je minimum beschikken over een graduaatsdiploma.

De officiële start van het academiejaar  is op maandag 19 september 2022. Ontdek hier de stappen om je in te schrijven.

Studiegeld

Het studiegeld is afhankelijk van het aantal studiepunten dat je opneemt in een opleiding.

  • Per jaar: vaste kost € 300 +€ 55 per studiepunt.
  • Totale prijs voor het volledige programma  = € 1950