Verder studeren - Gezondheid | UCLL

Wat onze postgraduaten Gezondheid uniek maakt is het modulair systeem waaruit ze zijn opgebouwd. Dat betekent dat je de combinatie van modules  deels of zelfs volledig zelf kan samenstellen. Een postgraduaat op maat dus, dat helemaal past binnen jouw noden en behoeften! Elk postgraduaat bestaat uit modules van telkens vijf, tien of meer studiepunten. Om een postgraduaat getuigschrift te behalen, moet je minstens 20 studiepunten volgen binnen een free, mixed of fixed systeem!

  • Bij free kan je 4 modules (van telkens 5 studiepunten) volledig zelf kiezen. 
  • Bij mixed kan je minstens 1 module vrij kiezen uit een voorgedefinieerde lijst van modules. 
  • Bij fixed liggen alle modules vast. 

Hoe werkt het?

De UCLL-postgraduaten gezondheid omvatten drie verschillende formats: 

1. Free

Onder ‘free’ valt het postgraduaat ‘Advanced Health’. Bij dit postgraduaat mag je je programma volledig zelf samenstellen, vrije keuze. Dit betekent dat je uit een ruim aanbod modules er vier mag kiezen, waarna je het getuigschrift  ‘postgraduaat Advanced Health’ behaalt. Je kan er ook voor kiezen om een aantal modules los te volgen en nadien behaal je een creditbewijs.

2. Mixed

Onder ‘mixed’ vallen de postgraduaten ‘gespecialiseerd in’.  Dit houdt in dat je kiest voor een postgraduaat dat zich specialiseert in een bepaald vakgebied, maar waarbij je je programma deels zelf kan samenstellen. Afhankelijk van het postgraduaat kan je een of meerdere modules zelf kiezen.

3. Fixed

Bij de fixed  postgraduaten staat het programma vast en kan je geen modules vrij kiezen.  

*Wens je een Bijzondere Beroepstitel "verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg, in de pediatrie en neonatologie, in de oncologie, in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie en peri-operatieve zorgen" aan te vragen, dan kan dat na het succesvol afronden van 30 studiepunten theorie en 30 studiepunten klinisch onderwijs. Op basis van dit getuigschrift kan je je beroepstitel bekomen.

Postgraduaat Intensieve zorg en spoedgevallenzorg
(Postgraduaat van 60 studiepunten dat leidt tot een bijzondere beroepstitel.)

Postgraduaat Pediatrie en Neonatologie 
(Postgraduaat van 60 studiepunten dat leidt tot een bijzondere beroepstitel.)

Postgraduaat Oncologie 
(Postgraduaat van 60 studiepunten dat leidt tot een bijzondere beroepstitel.)

Postgraduaten (1.12 MB)

Inhoudelijke vragen? 

Voor algemene inhoudelijke vragen kan je terecht bij karen.vansteenkiste@ucll.be of postgraduaat.gezondheid@ucll.be.

Voor specifieke inhoudelijk vragen over één bepaald postgraduaat, kan je terecht bij de verantwoordelijke van het postgraduaat.  (Dat contact is steeds terug te vinden bij ieder postgraduaat.)

Administratieve vragen? 

Voor campus LiZa in Genk kan je terecht bij gezondheid.genk@ucll.be 

Voor campus Gasthuisberg in Leuven kan je terecht bij postgraduaat.gezondheid@ucll.be

Kostprijs?

Studiegeld Postgraduaten

Navormingen?

Naast de modules binnen het programma Gezondheid, biedt onze hogeschool ook een uitgebreid aanbod aan navormingen aan. 

Onze Opleidingsverantwoordelijken doen in onderstaande video het modulaire systeem nog eens uit de doeken.

Bijzondere beroepstitel en bijzondere bekwaamheid

Wens je een Bijzondere Beroepstitel "in de verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg, in de pediatrie en neonatologie, in de oncologie, in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie en peri-operatieve zorgen" aanvragen, dan kan dat na het succesvol afronden van 30 studiepunten theorie en 30 studiepunten klinisch onderwijs. Op basis van dit getuigschrift kan je je beroepstitel bekomen.  

Wens je een Bijzondere Bekwaamheid “in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie, in de diabetologie en in de palliatieve zorg” aanvragen, dan kan dat na het volgen van een opleiding dat minstens 150 uur of 10 studiepunten voor geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie en palliatieve zorgen.

https://www.zorg-en-gezondheid.be/zorgberoepen/criteria/nurse