Overslaan en naar de inhoud gaan

Business Innovation

U bent hier

DE ZELFSTANDIGE KLEDINGZAAK EN SCHOENWINKEL VAN DE TOEKOMST

‘Verandering is de enige constante’, volgens de Griekse filosoof Heraclitus. Als zelfstandige detailhandelaar dien je in te spelen op een snel veranderende retailomgeving en diverse digitale trends. Denk maar aan het sterk gewijzigd aankoopgedrag bij de consument naar aanleiding van de digitalisering, opkomende concurrentie van webshops, outletcentra, etc. Meer dan ooit staat de klant centraal!
 

In het kader van bovenstaande uitdaging werkten onderzoekers en studenten van UC Leuven-Limburg (vroegere ‘KHLim’) een praktijkgericht onderzoeksproject uit met de doelstelling concrete actiefiches met praktische tips op te leveren waarmee de zelfstandige kleding- en schoenenzaak aan de slag kan.
Meer informatie over het onderzoek.

Ben jij als zelfstandige kledingzaak of schoenwinkel op zoek naar manieren om jouw zaak succesvol verder te zetten en/of uit te bouwen in de toekomst? Laat je dan zeker inspireren door onze praktische tips. Gebruik ze als een checklist om jouw prioriteiten en jouw werkpunten te bepalen en zo de uitdagingen van de toekomst met ambitie tegemoet te treden.

Hieronder kan je de 5 verschillende fiches ontdekken, klik op winkelbeleving en download alvast deze fiche.
Ontvang je ook graag de andere fiches? Klik op één van de overige fiches, laat je gegevens achter en ontvang ze in je mailbox.

WinkelbelevingKlantCommunicatieIn-store MarketingSamenwerken

Naast deze fiches kan u hier belangrijke deelresultaten van het onderzoek terugvinden:

Belangrijke bevindingen uit interviews Limburgse detailhandelaars

Belangrijke bevindingen uit consumentenbevraging:

Onderzoeksaanpak
Algemene resultaten
Keten vs. Zelfstandige detailhandelszaak
Uitdaging
 

Meer informatie?

Voor meer informatie of achtergrond rond dit project , neem vrijblijvend contact op met brenda.wilmots@ucll.be
Ben je detailhandelaar en wens je advies bij de versterking van jouw positionering of marketingaanpak, neem vrijblijvend contact op met ilse.bollens@ucll.be